В Україні відповіли лаврову на цинічні заяви про "непрацюючий" ТЦ у Кременчуці

Читать на русском
Автор
8602
Гетманцев розкритикував лаврова за його брехню
Гетманцев розкритикував лаврова за його брехню

Приховати факт вбивства мирних українців російською ракетою не вдасться

Тема ракетної атаки на Кременчук, внаслідок якої під уламками торгового центру загинуло чимало людей, є однією з найгостріших протягом кількох останніх днів. У росії всіляко намагаються відбілитися, вигадуючи то склади зі зброєю НАТО, то нібито закриття ТЦ. На останню брехню глави МЗС рф сергія лаврова в Україні відреагував нардеп і голова фінкомітету ВР Данило Гетманцев.

У своєму Telegram-каналі політик написав, що атака на кременчуцький "Амстор" є справжнім терактом, який здійснила російська армія. Доказом цього є виписки Державної податкової служби, що звітували про отримання великої виручки за останній робочий день торгового центру.

"У торговому центрі в день теракту працювало 58 касових апаратів, загальний виторг яких склав 2,9 млн грн", — написав Гетьманцев.

Цю цифру він згадав двічі, із сарказмом підкресливши, що подібна сума є досить великою як для "непрацюючого торгового центру".

Слід додати, що росіяни намагаються виправдати свої дії тим, що зруйнували склад зі зброєю НАТО, а пожежа, яка спалахнула від їхньої ракети, вже пізніше зачепила "Амстор". При цьому ТЦ вони виставляють як не функціонуючий. Втім, відео з місця подій, опубліковане президентом Володимиром Зеленським, чітко демонструє — російський снаряд прицільно влучив саме у саме торговий центр.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв останні дані про загиблих та поранених внаслідок терористичної атаки російської армії на Кременчук.

Також ми публікували ексклюзивний фоторепортаж з місця влучення ракети. Рятувальники невтомно розбирають завали торговельного центру, щоб мати змогу надати остаточні цифри щодо постраждалих.