Червона зона дуже близько: лікар назвав реальні масштаби захворюваності COVID в Україні

Читать на русском
Автор
Пандемія коронавірусу забрала в Україні понад 54,6 тис осіб
Пандемія коронавірусу забрала в Україні понад 54,6 тис осіб. Фото sechenov.ru

Цифру офіційної статистики варто множити на 10.

В Україні кількість випадків коронавірусу за добу переступила поріг в 5 тисяч і досягла 5744 осіб. Але реальна цифра вище за статистичну — упевнений радник львівського міського голови, лікар Тарас Жиравецький.

Про це він написав у Телеграм.

За його оцінками кількість реально хворих в десять разів більше і перевищує 50 тисяч осіб. Він зазначив, що кількість реальних випадків ще 12 днів тому можна підрахувати з кількості госпіталізованих. За його словами 1507 необхідно множити на 20, щоб отримати реальну картину з коронавірусом в Україні.

Ця сума буде перевищувати 30 тисяч. Відзначимо, що 12 днів тому — четвертого вересня, офіційна статистика давала дані про 2614 хворих.

Згідно з прогнозом Жиравецького, вже через два тижні в Україні варто очікувати понад 2,5 тисячі госпіталізацій. Лікар стверджує, що в Україні вже "червона зона", але цифри статистики поки не встигають за реальністю.

Раніше "Телеграф" писав, що штам Дельта в Україні набирає обертів — у які дні виявляються ті чи інші симптоми розповість спеціальна інфографіка.