Стало відомо, яку нову зброю США передали Україні для стримування атаки росіян

Читать на русском
Автор
3431
Літак з США прибув у міжнародний аеропорт "Бориспіль"
Літак з США прибув у міжнародний аеропорт "Бориспіль". Фото УНН

Спецрейс з Америки розвантажили у терміналі "В"

У середу, 25 січня, до України прибула чергова партія воєнної допомоги від США.

Сучасне обладнання та боєприпаси було доставлено з підтримкою Збройних сил України для стримання російської агресії та захисту територіальної цілісності української держави близько 15:50.

Загальна вартість нової допомоги вагою близько 79 тонн від американської сторони становить 200 мільйонів доларів (5,7 млрд. гривень).

Також зазначається, що вказаний рейс повинен був прибути в країну ще уранці, проте затримався. Причини запізнення не розголошуються.

Як на своїй сторінці в соцмережі зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, на території міжнародного аеропорту, у терміналі "В", нову партію допомоги зі Сполучених штатів Америки зустрічають чиновники з Міністерства оборони України та представники американського посольства.

Згідно з попередньою інформацією, третій пакет включає в себе сучасне військове обладнання та боєприпаси оборонного призначення.

Поки що невідомо, яка вага отриманої партії

Пізніше в посольстві США в Україні пояснили, що до третьої партії прибуло близько 300 "Джавелінів".

США передали Україні Джавеліни 25 січня
США передали Україні Джавеліни 25 січня
Вантаж вийшов вагою майже 80 тонн

Нагадаємо, що у разі вторгнення Росії на територію української держави США обіцяли посилити поставки зброї та включити у чергові партії не лише сучасні боєприпаси та літальні апарати, а й зенітні системи, міномети, гранатомети та іншу надпотужну техніку для стримання агресії з російської сторони.

Також "Телеграф" повідомляв, чим Україна планує відповідати РФ в разі вторгнення та детально розібрав бойові новинки країни, якими "замість хліба та солі", зустрічатимуть російських військових.