Захворюваність на COVID-19 в Україні б’є всі рекорди: стало відомо, чи оголосять локдаун

Читать на русском
Автор
2799
Від нового штаму частіше страждають діти
Від нового штаму частіше страждають діти. Фото sechenov.ru

У країні за добу виявили понад 32 тисячі нових інфікованих коронавірусом, але до піку нової хвилі ще далеко.

Попри те, що в Україні зафіксований рекорд з нових випадків COVID-19 за весь час пандемії, влада не бачить приводу вводити загальнонаціональний локдаун.

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький.

За його словами, в Україні діє адаптивний карантин і вводити локдаун нині немає сенсу.

Водночас він наголосив, що в Україні зафіксовано рекорд з нових випадків інфікування коронавірусом, а також те, що новий штам "Омікрон" дедалі частіше вражає дітей та підлітків.

Через це, каже Радуцький, у МОЗ викликає особливе занепокоєння кількість місць, які відведені для лікування дітей. Він зазначив, що на Дніпропетровщині такі вже зайняті на 93%, а на Львівщині — на 80%.

"Хоча загальна кількість інфікованих на СOVID-19 рекордна, але рівень госпіталізації та летальності порівняно невеликий. Ситуація контрольована", — сказав він.

Рекомендація ВООЗ для населення у зв’язку з пандемією COVID-19

Чиновник підкреслив, що попри це розслаблятися не варто, оскільки пік нової хвилі очікується лише наприкінці лютого, а до того часу "ковідом" може захворіти близько мільйона українців.

Як повідомлялося раніше, українців попередили, що симптоми нового штаму коронавірусу більше нагадують застуду, ніж інфікування більш ранніми штамами. Зокрема, кашель і втрата нюху не є головними симптомами хвороби.