"Москва нікого не захищає. Вона знищує": Резніков заявив, що росіяни вбили більше цивільних, ніж військових

Читать на русском
Автор
601
Олексій Резніков
Олексій Резніков. Фото president.gov.ua

Російські окупанти поводять себе як справжні злочинці, тероризуючи мирне населення.

Російські окупанти за 15 днів війни проти України втратили понад 12 тисяч своїх поплічників, після чого розпочали терористичну війну не з українськими військовими, а з цивільним населенням.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у відеозверненні на власній сторінці у Facebook.

За його словами, рашисти поводяться як справжні злочинці та боягузи, вбивають і беруть у заручники мирних громадян, жінок та дітей.

"Станом на 10 березня російські інтервенти вбили більше цивільних українських громадян, ніж загинуло в бою наших військових з усіх структур сектору оборони. Я хочу, щоб це почули не тільки в Україні. А в усьому світі. Кремль бомбить школи, лікарні й пологові будинки. Москва нікого не захищає. Вона знищує", — заявив Олексій Резніков.

Голова Міноборони додав, що російські окупанти не здатні воювати з українською армією, гвардією та теробороною. Саме тому вони атакують незахищених — цивільне населення.

Резніков зазначив, що влада України продовжує працювати над тим, щоб зберегти життя українців і найбільш пріоритетним напрямком зараз є організація гуманітарних коридорів для евакуації громадян з міст, які окупанти атакують найбільше.

"Насамперед це Маріуполь, міста на Сумщині, Харківщині, деякі передмістя Києва. А також доставка гуманітарних вантажів. Робиться усе можливе, зважаючи, що росіяни не тримають слово", — додав міністр.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що росія заплуталася у брехні щодо обстрілу пологового будинку в Маріуполі.