"Берем якістю": Рєзніков розповів, кого з українців відправлятимуть у бій з окупантами

Читать на русском
Автор
4844
ВСУ
ВСУ. Фото Генштаб ЗСУ

У Міноборони розповіли, навіщо військовозобов’язаним ставати на облік

Україна, яка вже 15 днів відбиває вторгнення окупаційних військ, не бачить сенсу у тому, щоб відправляти у бій непідготовлених бійців, а тому забирати всіх підряд на фронт не будуть.

Про це розповів Міністр оборони України Олексій Резніков.

"Я вже казав, що понад 100 тисяч українців вступило до лав тероборони. Понад 200 тисяч наших громадян повернулися з Європи, щоб захищати свою країну. Крім цього є іноземні добровольці, які готові воювати з російським нацизмом", — заявив він.

Також він додав, що в Україні оголошено воєнний стан, а тому військовозобов’язаним українцям не варто втрачати контакт із керівництвом ЗСУ, особливо якщо вони були змушені переїхати до інших регіонів. Глава МОУ каже, що це потрібно для того, щоб Україна могла усвідомлювати свої можливості та планувати подальші кроки.

Водночас Рєзніков зазначив, що українська армія краще озброєна, мотивована та навчена, ніж російські солдати, а тому перемагати окупантів будуть якістю. З цього випливає, що в бойові підрозділи будуть відправлятися тільки ті військовослужбовці, які мають необхідне озброєння, оснащення та навички.

Як повідомлялося раніше, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний похвалився кадрами захопленої в окупантів бойової техніки.