путін насамкінець готує хіматаку в Криму, але може вдарити і по території росії, — джерело

Читать на русском
Автор
15931
Солдати у хімзахисті
Солдати у хімзахисті. Фото depositphotos.com

Всі заяви росіян про підготовку біологічної, ядерної та іншої зброї звучать недарма

Переговори глав МЗС України та росії не дали суттєвих результатів, а це означає, що активна фаза бойових дій продовжується. Після невиправдання надій на взяття Києва, Харкова та інших великих міст України, російська армія вдалася до сирійської та чеченської тактики та спеціально завдає ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, вбиваючи якнайбільше мирного населення.

Наприклад, глава МЗС рф сергій лавров визнав, що 9 березня російські війська навмисно завдали авіаудару по пологовому будинку в Маріуполі. За оцінками фахівців, таким чином москва хоче схилити український народ та владу у Києві до капітуляції.

Проте, за словами інформованого джерела "Телеграфа" у ФСБ росії, надійшла команда на підготовку провокації на території півострова Крим. Співрозмовник звернув увагу, що у владі росії за останній тиждень неодноразово прозвучали застереження щодо нібито планів України застосувати хімічну зброю.

"Багато моїх колег по Конторі (так називають ФСБ у росії — ред.) після 14-го року купили собі будиночки в Криму. Зараз вони спішно евакуювали сім’ї на материк", — каже полковник ФСБ.

За його словами, для створення негативного образу Збройних сил України російська армія готується застосувати хімічну зброю. При цьому зробити це демонстративно планують саме у Криму, відмовитись від якого Київ ніяк не може, незважаючи на весь тиск москви.

"Всі ці заяви про підготовку біологічної, ядерної та іншої зброї звучать недарма. Зараз ударять "хімією" по умовному Севастополю або Джанкою і скажуть, що це українська армія "мститься за демократичний вибір жителів півострова", — розповідає ФСБшник. — Таким чином вб’ємо одразу двох зайців — і місцеве населення поставимо на місце, і картинку для "теліка" зробимо", — каже російський силовик.

За його словами, також є кілька сценаріїв із завданням ударів по прикордонних великих містах на території росії. "Накриємо ураганами умовний Білгород або Курськ. По ТБ картинку запустимо і черговий виток ненависті до "бандерівців" забезпечений", — уточнило джерело.

Нагадаємо, за даними наших джерел у силових відомствах рф, в оточенні путіна готується змова проти нього. Не всі, як виявилося, влаштовує життя під санкціями. При цьому все більше людей у правлячій верхівці бачать провал "спецоперації в Україні" і хочуть якнайшвидше її згорнути або "заморозити".