Зеленський звернувся до Німеччини: "Країни за океаном виявилися для нас ближчими, ніж ви"

Читать на русском
Автор
2604
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Зеленський нагадав Німеччині, що Україна попереджала про небезпеку будівництва "Північного потоку-2"

Президент України Володимир Зеленський дорікнув німецькому канцлеру Олафу Шольцю за відсутності допомоги від неї Україні в необхідних обсягах і зазначив, що інші країни за океанами "опинилися до українців ближче". Зеленський закликав Шольца взяти лідерську роль та допомогти зупинити вторгнення Росії.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram.

Таку заяву Володимир Зеленський зробив під час свого виступу у Бундестазі.

"Чому держави за океаном для нас виявилися ближчими, ніж ви? Тому що це стіна, яку хтось не помічає, але про яку б'ємося ми, поки воюємо за те, щоб зберегти свій народ. заслужене лідерство, підтримайте нас, зупиніть війну, допоможіть нам її зупинити", — закликав Зеленський.

Він також нагадав, що коли Київ попереджав Берлін про те, що газопровід "Північний потік-2" є політичною зброєю, то чув у відповідь, що це економічний проект.

"А це був цемент для нової стіни (між свободою та несвободою, — ред.)", — додав Зеленський.

Він також дорікнув країнам Заходу, що і зараз вони зволікають зі вступом України до ЄС, так само як і зі вступом до НАТО раніше.

"Коли ми запитували у вас, що має зробити Україна, щоб стати членом НАТО, бути у безпеці, отримати гарантії безпеки, ми чули у відповідь: такого рішення на столі поки що немає й найближчим часом не буде. Як і крісла для нас за цим столом. Як ви зволікаєте й зараз із питанням про вступ України у Євросоюз. Якщо відверто, для деяких це політика. А насправді – це каміння. Каміння для нової стіни", — заявив президент.

При цьому Зеленський наголосив, що Україна обов'язково стане членом ЄС.

"Підтримайте нас. Підтримайте мир. Підтримайте кожного українця. Зупиніть війну. Допоможіть нам її зупинити", — завершив свою промову Зеленський.

Як повідомляв "Телеграф", раніше Володимир Зеленський розповів, чого хоче Україна на переговорах із Росією. Зеленський заявив, що його пріоритети є абсолютно зрозумілими і до них належать завершення війни, збереження суверенітету, відновлення територіальної цілісності, а також реальні гарантії безпеки нашої країни.