"Не кажіть такого ніколи": Зеленський дав пораду НАТО

Читать на русском
Автор
4222
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Україні потрібна військова допомога без обмежень.

Українські бійці, які вже місяць протистоять російській агресії, довели, як багато Україна може дати загалій безпеці в Європі та світі.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на саміті НАТО 24 березня.

"Більше ніколи, прошу вас, ніколи не кажіть нам, що наша армія не відповідає стандартам НАТО.

Ми показали, на що здатні наші стандарти. І як багато ми можемо дати спільну безпеку у Європі та світі. Як багато ми можемо зробити для захисту від агресії проти всього, що ми цінуємо. Що ви цінуєте. НАТО має розуміти – зараз ми у "сірій зоні". Між Заходом і Росією. Але ми світлі люди! І ми захищаємося вже місяць! Місяць героїчного опору. Місяць найчорніших страждань. Місяць безкарного руйнування мирної країни, а разом з нею – всієї архітектури глобальної безпеки. Усе це – на очах у всього світу", — сказав Зеленський на початку свого виступу .

"НАТО ще належить показати, що Альянс може зробити. Для порятунку людей. Показати, що це дійсно найпотужніше оборонне об'єднання у світі. Світ чекає. Україна чекає. Чекає реальних дій. Реальних гарантій безпеки. Від тих, чиє слово варте довіри. І чиї дії можуть зберігати мир. По-справжньому. Пропозиції – на столі. Наші потреби – на столі. Мир – потрібен нам негайно. Відповіді – тільки за вами", — сказав президент.

За словами Зеленського, щоб зупинити росію, Україні потрібна військова допомога без обмежень.

"Українська армія протистоїть уже місяць у нерівних умовах! І я вже місяць повторюю вам про одне. Щоб рятувати людей і наші міста, Україні потрібна військова допомога без обмежень. Як без обмежень росія застосовує проти нас весь свій арсенал. Руйнує все живе. Будь-які об'єкти — від житлових будинків до церков, від складів з їжею до університетів, від мостів до лікарень", — заявив президент.

Україна неодноразово просила Захід допомогти закрити небо. Президент Володимир Зеленський звертався до США з проханням забезпечити безпольотну зону, щоб не дати росії використати авіацію та ракети.

У свою чергу генсек Альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що небо над Україною НАТО не закриватимуть, бо бояться конфронтації з росією.