Росія знайшла, хто допоможе їй та її армії із їжею

Читать на русском
Автор
8712
російська армія
російська армія. Фото УНН

У Міноборони розповіли про позицію керівництва Ашхабаду щодо росії

Нейтральна дотепер позиція Республіки Туркменістан щодо військового конфлікту росії з Україною змінилася підтримкою російської федерації у подоланні наслідків санкцій, проваджених Заходом.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Як "Телеграфу" повідомили джерела у Міністерстві оборони України, рішення щодо підтримки росії у її збройній агресії проти України було сформоване після президентських виборів, за підсумком яких із результатом у 79,8% перемогу здобув Сердар Бердимухамедов.

У відомстві зазначили, що кількома днями раніше, а саме 25 березня під час проведення засідання Кабінету міністрів республіки чинний президент Сердар Бердимухамедов наголосив на необхідності надання підтримки російському народу у виході з критичної гуманітарної ситуації через впроваджені Заходом санкції, а також через витрати росії на "спеціальну воєнну операцію" на українських територіях. Посприяти цьому він наказав заступникам голови уряду.

Орім того, вказівки глави держави були доведені до членів Союзу промисловців та підприємців Туркменістану, Торгово-промислової палати та Товарно-сировинної біржі.

У Міноборони України відзначають, що фактично Ашхабад у декларативному порядку дав вказівку аграріям та імпортерам/експортерам сільськогосподарської продукції активізувати діяльність по закупівлі продукції нібито для потреб Туркменістану, яка в подальшому буде реекспортуватися до російської федерації.

Варто зазначити, що туркменські підприємці сприйняли ці вимоги досить негативно, проте змушені підкоритися наказам вищого керівництва, адже побоюються втратити свій бізнес або навіть потрапити під суд.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що санкційні пакети Заходу б’ють по росіянах буквально із пелюшок, адже країна-агресор наразі має великі проблеми із виробництвом паперу, що потягнуло за собою те, що новонародженим з початку березня подекуди перестали видавати свідоцтва про народження.