росія не відмовилася від планів на Київ та Чернігів: подробиці

Читать на русском
Автор
4568
роcійська армія
роcійська армія. Фото https://racurs.ua/

російська армія почала частковий відступ задля перегрупування

Попри те, що за підсумками чергового раунду переговорів росія декларувала відхід військ з київського та чернігівського напрямків, Кремль не збирається відмовлятися від спроб захопити чи оточити міста Київ і Чернігів.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Вказану інформацію у середу, 30 березня, під час чергового прес-брифінгу оприлюднив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Справді, Генеральний штаб Збройних сил України зазначає певне часткове переміщення окремих підрозділів з київського спрямування, а також з чернігівського спрямування, проте масового відведення російських військ із цих районів не спостерігається", — заявив він.

За його словами ворог прийняв рішення щодо відведення підрозділів, які зазнали найбільших втрат, аби в подальшому їх доукомплектувати.

"Станом на сьогоднішній день, згідно з нашою оперативною інформацією, противник до кінця не відмовився від спроб захопити або хоча б оточити, зокрема й ці міста. Мова йде про столицю та про місто Чернігів", — повідомив представник Міноборони.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Генштабі Збройних сил України інформацію щодо виведення деяких підрозділів зс рф з Київського та Чернігівського напрямків підтвердили, проте наголосили, що розцінюють це виключно як ротацію.