Стане місцем паломництва: супутник виявив, де затонув крейсер "Москва"

Читать на русском
Автор
12454
"Москва" стала притулком для риб неподалік західних мисів Криму
"Москва" стала притулком для риб неподалік західних мисів Криму

Високоточна техніка відобразила навіть контури корабля на дні

Супутник однієї з країн НАТО зміг знайти у Чорному морі точне місце, де потонув російський флагманський крейсер "Москва". Корабель, який пішов на дно після зустрічі з українськими ракетами "Нептун", наразі "спочиває" на захід від анексованого Кримського півострова.

Докладніше про це у своєму Telegram-каналі розповів радник голови МВС України Антон Геращенко у неділю, 24 квітня.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Точне розташування судна, що потонуло, вдалося виявити завдяки радару супутника, який проаналізував рівень забруднення Кримського моря поряд з Кримом. Очевидно, що поверхня водойми в місці аварії "Москви" покрита різними оліями та паливом.

Де затонув крейсер москва карта

Згідно з показниками супутника, координати загиблого російського корабля такі: 31’490728 північної широти, 45’119975 західної довготи.

Де затонув крейсер москва карта

Сам корабель знаходиться на глибині близько 40-45 метрів. Втім, спеціальна зйомка того ж натовського супутника дозволяє роздивитися його силует.

Де затонув крейсер москва карта

Антон Геращенко припустив, що після перемоги України над росією в цій війні затонула "Москва"перетвориться на "місце паломництва" для дайверів з усіх країн земної кулі.

Місце потоплення крейсеру москва карта
Де затонув крейсер москва карта

Нагадаємо, що "Москва" офіційно є культурною підводною спадщиною України, адже потонула у територіальних водах нашої країни. Цілком імовірно, що більшість екіпажу, який був на борту корабля, загинув під час вибуху.

При цьому в росії продовжують малювати красиві пропагандистські картинки, стверджуючи, що серед загиблих числиться лише один військовослужбовець. Згідно з попередніми заявами російського Міноборони, це капітан судна Антон Купрін.