Три снаряди менш ніж за 10 секунд: чим особливі нові гаубиці, які Британія відправляє Україні

Читать на русском
Автор
4755
Три снаряди менш ніж за 10 секунд: чим особливі нові гаубиці, які Британія відправляє Україні Новина оновлена 05 серпня 2022, 15:35

Великобританія продовжує надавати Україні військову допомогу у вигляді бойової техніки.

Британська влада підготувала ще одне постачання військової техніки в Україну. Протягом тижня Україна отримає 20 мобільних артилерійських установок калібру 155 мм AS-90 та десятки тисяч снарядів для них. Зазначимо, що тижнем раніше стало відомо, що в користування українським військовим їдуть високотехнологічні броньовані ракетні установки Stormer HVM.

Про це повідомляє видання Express.co.uk.

Повідомляється, що ще 23 квітня було затверджено відправити 45 000 осколково-фугасних снарядів британського виробництва та 20 самохідних гаубиць AS90 до Польщі, де українські бійці навчатимуться використовувати та обслуговувати техніку перед її відправкою на фронт.

Зазначимо, що AS-90 – самохідна артилерійська установка, яка здатна вести вогонь на дистанції до 24 км та випускати три снаряди менш ніж за 10 секунд. Гармата САУ з калібром 155 мм, довжиною 39 калібрів здатна робити постріл з відривом 24,7 км, і з довжиною ствола в 52 калібру – 30 км. Корпус та вежа гаубиці виконані з 17-мм сталевої броні.

САУ AS-90

Як повідомлялося раніше, напередодні Джонсон заявляв, що Британія готує новий пакет допомоги українським захисникам, який включатиме зенітні комплекси Starstreak, високоточні боєприпаси та інше спорядження.

Також раніше "Телеграф" повідомляв, що Словаччина 8 квітня передала Україні зенітно-ракетний комплекс С-300, який можна використати для ураження повітряних цілей на відстані до 300 кілометрів.