У Зеленського різко відповіли лаврову: "Денацифікацію ви "обговорили" у Бучі"

Читать на русском
Автор
6904
Михайло Подоляк
Михайло Подоляк. Фото Соцсети

Радник голови ОП порадив росії відмовитися від коментарів, які не є достовірними

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував заяви глави МЗС рф сергія лаврова про те, що на переговорах делегацій, зокрема, обговорюють денацифікацію, статус російської мови та скасування санкцій.

Подоляк дав коментар журналістам.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Не вперше доводиться говорити про те, що між фактами та фантазіями у представників рф занадто велика дистанція", — зазначив Михайло Подоляк.

Радник голови ОП наголосив, що, по-перше, він жодного разу не бачив лаврова за столом переговорів, хоча сам був присутній на всіх раундах. Тому його дивує схильність глави МЗС рф коментувати те, в чому не береш участь.

"По-друге, "денацифікацію та російську мову" російська армія цілком конкретно "обговорила" з українцями в Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі і, звичайно ж, у Маріуполі", — додав Подоляк.

Також він заявив, що в рамках переговорного процесу не обговорюється проблематика глобальних міжнародних санкцій щодо росії.

"Оскільки досі не усунуто причини для їх запровадження світовою спільнотою, а саме окупація частини території України та віроломне порушення нашої територіальної цілісності та суверенітету. Ну і зрозуміло, санкції не можуть обговорюватися з Україною без участі всіх інших країн, бо вводив їх весь цивілізований світ у відповідь на абсолютну варварську поведінку росії. І саме всім нашим партнерам разом з Україною вирішувати, коли і які рішення щодо санкцій приймати", — сказав Подоляк.

Радник керівника ОП рекомендує росії відмовитися від недостовірних коментарів, які не відповідають реальному ходу переговорного процесу.

Нагадаємо, що раніше глава МЗС рф сергій лавров в інтерв'ю китайському Сіньхуа заявив, що в "повістці" переговорів росії з Україною скасування санкцій, статус російської мови та демілітаризований статус України.

"На порядку денному переговорів також питання денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статусу російської мови та інші", — заявив лавров.

Раніше лавров звалив на Україну відповідальність за роздмухування теми ядерної війни. Зокрема, за його словами, "росія ніколи не заграє з темою ядерної війни" і нібито вперше заговорив про неї президент України Володимир Зеленський на конференції з безпеки у Мюнхені.

Як повідомлялося раніше, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що її країна разом із союзниками неодноразово до початку вторгнення пропонувала росії вирішити конфлікт за допомогою дипломатії, проте кривавий диктатор володимир путін замість цього все одно вибрав шлях війни.