"Це не те саме, що здатися": родичі захисників "Азовсталі" пояснили, що врятує бійців

Читать на русском
Автор
2378
Багатостраждальна "Азовсталь"
Багатостраждальна "Азовсталь". Фото https://nv.ua/

Близькі захисників Маріуполя, котрі дотепер перебувають у сховищах меткомбінату, не полишають спроб повернути їх додому

Дружина одного з захисників багатостраждальної маріупольської "Азовсталі" Наталка Зарицька детально пояснила, чим екстракція відрізняється від здачі в полон та наголосила, що саме вона може стати гарантією порятунку людей, які вже просто не в змозі самотужки протистояти ворогу.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Про це вона розповіла під час брифінгу родичів захисників Маріуполя у суботу, 14 травня.

"Це не те саме що здатися. Здатися – це піти в полон. Екстракція означає, що бійці будуть виведені на територію іншої країни з гарантією того, що більше не будуть брати участь у війні. Зазначу, що вони й так настільки поранені та скалічені, що для них просто неможливо далі протистояти такій навалі. І ми просимо світ долучитися, дати гарантії, що при процесі евакуації з "Азовсталі" наші воїни не будуть вбиті", — пояснила Зарицька.

За словами дружини українського прикордонника, який також стоїть на обороні меткомбінату, здатися в полон захисники ні за що не погодяться, адже це принизливо для них. Саме екстракцію вона вважає гідною альтернативою та гарантією, що вони все ж залишаться живими.

"Здача в полон – це принизливо для наших хлопців, вони не здадуться. Екстракція — це альтернатива. В полоні немає ніяких гарантій, що вони виживуть. Екстракція наразі – це порятунок наших бійців", — додала жінка.

Брифінг родичів захисників Маріуполя

Раніше "Телеграф" повідомляв, що дружини захисників "Азовсталі", котрі тривалий час перебувають у сховищах металургійного заводу, де потерпають від систематичних обстрілів окупаційної армії росії, звернулися генсека Китаю Сі Цзіньпіня з проханням допомогти врятувати українців, сподіваючись, що путін може його послухати.