Зеленський сказав, про що з росією не домовлятимуться після Бучі

Читать на русском
Автор
966
Президент України Володимир Зеленський і кривавий лідер рф
Президент України Володимир Зеленський і кривавий лідер рф. Фото https://nzl.theukrainians.org/

Після подій у Бучі, росії більше немає у списку гарантів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росію вже не розглядають як одну з країн-гарантів безпеки України у майбутньому можливому мирному договорі.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Про це він сказав у суботу, 21 травня, під час свого чергового інтерв'ю у зв'язку з трирічною річницею інавгурації.

"Сьогодні ми розглядаємо коло гарантів безпеки з держав-партнерів, яким довіряємо. Ми з ними розробляємо цей проєкт. Ми його розробили", – сказав президент.

Таким чином Зеленський чітко дав зрозуміти, що російська федерація за цим договором гарантом української безпеки не стане.

"Ми хочемо окремий договір. Сьогодні все дійшло до того, що цей договір передбачає коло держав-партнерів навколо України без росії. Партнери безпеки без рф. Буча деякі речі змінила", – заявив він.

Згідно зі словами українського лідера, двостороння розмова з країною-агресором та її президентом повинна проходити окремо від договору щодо гарантій безпеки української держави.

Також гарант додав, що вести подальші перемовини з росією буде можливим лише у випадку, якщо життя захисників Маріуполя будуть збережені та додав, що договір про гарантії безпеки для України повинен бути не простим папірцем, а реальністю, котра стане основою гарантії безпеки країни.

"Сьогодні ми бачимо, вони дали можливість, знайшли форму, щоб ці люди були живі, і вони їх вивезли. Далі буде обмін. Від результатів цих процесів також багато залежить", — пояснив Зеленський.

Наостанок президент відзначив, що завершення війни з росією буде "дипломатичним".

Раніше "Телеграф" повідомляв, як глава української держави Володимир Зеленський пояснив, що стане для України перемогою у війні з росією.