Спрощене ЗНО-2022: частина українських школярів отримала нову можливість

Читать на русском
Автор
Школярі зможуть не турбуватися через свій від’їзд
Школярі зможуть не турбуватися через свій від’їзд

Перевірити знання за допомогою мультитесту вдасться за кордоном

Багато українських школярів через війну перебувають за кордоном, хоча деякі з них мають ще пройти випускні іспити. Як виявилося, у МОН подбали, щоб діти могли не турбуватися про повернення в Україну заради складання спрощеного ЗНО,котре у 2022 році замінили мультитестом.

Докладніше розповіли на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

Станом на 22 травня відомо про більш як двадцять європейських країн, які готові надати майданчики для проходження українськими школярами тестування. Поки що на прохання українського Міносвіти відреагували в Австрії, Бельгії, Польщі, Швеції, Чехії, Болгарії, Великобританії, Франції, Хорватії, Угорщині, Данії, Естонії, Румунії, Словаччині, Португалії, Ірландії, Іспанії, Нідерландах, Німеччині, Молдові, Литві, Латві та Італії.

Усього поки що є домовленості про пункти проходження НМТ у 39 європейських містах.

Карта країн, які погодилися допомогти українським школярам

Фахівці зазначають, що список поки що не остаточний, адже переговори, як і раніше, ведуться. Це робиться для того, щоб школярам, які виїхали за кордон, було максимально зручно добиратися до екзаменаційних центрів. Повідомляється, що найактивніше діалог ведеться з представниками Німеччини та Іспанії. Додатково може поповнитися список країн, які згодні допомогти Україні в освітньому процесі.

Для того щоб підтвердити своє бажання пройти мультитест за кордоном, випускникам доведеться відзначити це у своїй анкеті, яку вони заповнюють у першому етапі підтвердження реєстрації на спрощене ЗНО-2022. Як складається цей документ, "Телеграф" повідомляв раніше.

Також ми писали про те, в яких українських регіонах не вдасться здати цього року НМТ.