"Дуже дорогий провал росії": британська розвідка наочно показала 100 днів війни в Україні

Читать на русском
Автор
5411
Українські воїни не залишають ворогам жодного шансу
Українські воїни не залишають ворогам жодного шансу. Фото Колаж "Телеграфу"

Експерти вказали на провали командування російської армії

Міністерство оборони Великої Британії на 100-ий день війни в Україні показало, як змінювалася ситуація на фронтах під час наступу російських військ та вдалих контратак Сил оборони України.

Відповідна публікація у п'ятницю, 3 червня, з'явилася у Twitter-акаунті британського оборонного відомства. Експерти дійшли висновку, що наступ РФ на українські землі став величезною помилкою, а країна-агресор провалила всі свої наміри.

Надійне джерело новин — підпишись на наш Telegram

Британські експерти зазначили, що напад РФ на Україну — це "дороговартісний провал" країни-агресора. Ба більше, за 100 днів вторгнення російській армії не вдалося реалізувати поставлених перед ними цілей — зокрема, взяття Києва, Харкова та інших великих міст України.

Крім того, командування російської армії попри те, що боєготовність багатьох підрозділів була дуже обмежена, розкинуло сили надто тонко і без достатньої підтримки з боку артилерії та авіації. Очевидно, що це коштувало армії РФ значних втрат і живої сили, і військової техніки.

Щодо плану російської влади, відзначають британські розвідники, він базувався на надто оптимістичних оцінках "зустрічі" росвійськ в Україні.

А зараз ворожа армія прийняла "стратегію виснаження" і намагається досягнути хоч якихось успіхів на Донбасі, кидаючи на це всі сили.

Нагадаємо, що станом на 3 червня найбільш "гарячими" ділянками фронту залишалися окремі населені пункти Донецької та Луганської областей, а також Херсонський напрямок. Окупанти намагалися просунутися від Ізюма до Слов’янська, поки українські захисники поступово йдуть до Херсона, успішно форсувавши річку Інгулець.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що втрати російської армії в Україні становлять 250-400 осіб на добу.