Війна — день 111: російські війська штурмують Донбас, але суттєвих успіхів не досягли

Читать на русском
Автор
24135
Війна в Україні
Війна в Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

Оперативно про головне за 14 червня

Українські війська вже 111 днів ведуть боротьбу за незалежність країни проти російських загарбників. При цьому незважаючи на переважання противника у військах та бойовій техніці на Донбасі, їх успіхи складно назвати значними, адже ні вийти на адміністративні кордони Луганської області, ні взяти українські війська у "котел" у них не виходить. Більше того, українські воїни не просто тримають оборону, а й на деяких ділянках фронту тіснять ворога, доказом чого є визволення трьох сіл на Донеччині.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про найважливіші події, що відбулися в Україні та світі 14 червня. Більш оперативно інформацію можна отримати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 На новій зустрічі у форматі "Рамштайн" обговорюватиметься питання постачання Україні важкого озброєння. Це підтвердив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

22:00 Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели розмову, під час якої обговорили подальші кроки щодо протидії агресії росії.

"Поговорив з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо. Напередодні важливих міжнародних подій узгоджувалися подальші кроки щодо протидії агресії росії проти України. Подякував Канаді за лідерство в підтримці нашої держави. Подальша оборонна співпраця обговорювалася окремо", — написав Зеленський.

21:00 Посол Словенії в Україні Томаж Менцін повернувся до Києва.

20:00 Україна отримала від західних партнерів лише 10% запрошених озброєнь, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

19:00 Українські правоохоронці заочно повідомили про підозру у скоєнні державної зради, скоєної в умовах воєнного стану міському голові Святогірська (Донецька обл.).

18:00 Кабінет Міністрів погодив звільнення Сергія Осачука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що такої антикорупційної інфраструктури, яка є в Україні, немає в багатьох країнах Європейського Союзу.

17:00 Повітряні сили Збройних сил України збили три російські крилаті ракети (імовірно "Калібр"), запущені російськими окупантами з акваторії Чорного моря.

16:00 Можливий візит президента Франції Емманюеля Макрона в Україну є одним із "кілька варіантів", але ще нічого не вирішено, повідомила спікер уряду Франції Олівія Грегуар.

15:00 Російські окупанти зупинили ексгумацію та перепоховання тіл загиблих мирних жителів Маріуполя, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

Підрозділ радіоелектронної боротьби Десантно-штурмових військ Збройних сил України перехопив безпілотний літальний апарат "Орлан-10" російських окупантів.

14:00 Низка західних областей — Львівщина, Тернопільщина та Хмельниччина — постраждали внаслідок масового ракетного удару з боку Росії. На щастя, практично скрізь оперативно спрацювали засоби ППО, про поранених рапортують лише в одній області.

12:00 У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосили про новий обмін тілами військовослужбовців із Росією. На Батьківщину вдалося повернути ще 64 загиблих захисників "Азовсталі".

В Україні офіційно заборонили діяльність проросійської партії "Наші", яку очолює Євген Мураєв, котрий втік до росії. Таке рішення ухвалив суд.

11:00 У Гомелі неподалік українсько-білоруського кордону зафіксували рух поїзда з гаубицями без розпізнавальних знаків.

У Брянській області рф знову була "бавовна", — звинувачують як зазвичай Україну.

09:30 Внаслідок збройної агресії рф в Україні на сьогодні загинули 288 дітей, ще 527 постраждали, — ювенальні прокурори.

Втрати росії в Україні на сьогодні такі:

Втрати росії в Україні 14.06.2022

08:00 Російські військові обстрілювали вночі Криворізький та Синельниківський район Дніпропетровської області, попередньо ніхто не постраждав, пошкоджено житлові будинки.

Ворог знову цілеспрямовано стріляв з артилерії по "Азоту" та "Склопластику" у Сєвєродонецьку, — повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Ворог стягнув до кордонів України ще дві батальйонні групи зі складу повітряно-десантних військ, просунувся до населених пунктів Богородичне на Слов'янському напрямку та Відродження на Бахмутському, — Генштаб ЗСУ;

07:20 В Одесі чули вибух, попередньо засоби ППО збили ракету. Оголошено тривогу.

Карта бойових дій сьогодні виглядає так. Детальний аналіз обстановки та що змінилося за добу дивіться у цій статті.

Карта бойових дій Україна 14.06.2022

5:00 Минулої доби на півдні України росіяни втратили 28 солдатів і 10 одиниць техніки, повідомили в ОК "Південь"

3:00 У Китаї кажуть, що не давали росії зброю для війни з Україною, проте вважають, що в ескалації конфлікту нібито винні США

1:00 У Генштабі показали, як українські артилеристи знищують російські РСЗВ "Ураган"

00:00 Президент України Володимир Зеленський заявив, що у боях на Донбасі українська армія та розвідка переграють російських військових.

"У боях на Донбасі, а вони точно увійдуть у військову історію, як одна з найжорстокіших битв у Європі та за Європу, українська армія та наша розвідка таки тактично переграють російських військових. І це незважаючи на значну перевагу росіян у кількості техніки, а особливо – в артилерійських системах", — сказав Зеленський у щоденному відеозверненні.

Він також заявив, що Україна звільнить і окупований росією Крим.

З головними новинами за 11 червня можна ознайомитись у нашому зведенні: "Війна — день 108: окупанти штурмують Донбас, поки ВСУ відсувають їх від Запоріжжя".

А з інформацією за 12 червня можна ознайомитись у статті: "Війна — день 109: ЗСУ наступають на півдні України, а росія готується до тривалої війни".

Новини за 13 червня можна прочитати в нашому матеріалі за неділю: "Війна — день 110: окупанти продовжують наступати на Донбасі, виснажуючи свою армію".