ЗСУ підійшли до Херсона, але це не говорить про швидку деокупацію: Арестович вказав на важливий нюанс

Читать на русском
Автор
1437
Збройні сили України
Збройні сили України

На звільнення Херсону може піти багато часу

Збройні сили України вже знаходяться на відстані 15-18 кілометрів від Херсона, проте це не говорить про швидке звільнення міста від російських загарбників.

Як розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович під час розмови з правозахисником Марком Фейгіним, ЗСУ просунулися у бік Киселівки, що зовсім поруч із Чорнобаївкою та Херсоном.

Втім, за його словами, активних бойових дій у тому районі не проводиться, оскільки сторони почали швидко видихатись після кількох днів наступу.

Паузу, що настала, він назвав проактивною і такою, що приносить більше користі для українських захисників.

Киселівка
Киселівка

Арестович наголосив, що українські військові вже знаходяться на відстані 15-18 кілометрів від Херсона, але попередив, що заздалегідь радіти не варто.

"Війна — це така справа, що 18 кілометрів можна за пів року пройти", — зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Арестович заявляв, що окупанти можуть розпочати повторний наступ на Харків, у зв’язку з чим закликав городян евакуювати дітей та літніх людей, оскільки обстріл триватиме ще довго.

Водночас голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що ЗСУ готуються до будь-яких варіантів і мають достатньо навичок та мотивації, щоб відбити повторний наступ росіян.