В Україну прибула перша партія важкої артилерії з Німеччини: що отримали військові

Читать на русском
Автор
20884
Україна отримала гаубиці Panzerhaubitze2000
Україна отримала гаубиці Panzerhaubitze2000. Фото facebook.com/reznikovoleksii

В Офісі президента кажуть, що німецькі партнери дадуть ще більше зброї

У вівторок, 21 червня, Україна отримала від Німеччини перші самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000. Їх вже передали українським артилеристам.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на власній сторінці у Facebook. Він зазначив, що гаубиці приїхали з підготовленими українськими екіпажами.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

"Важливо. Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону. Наші воїни вже б’ють ворога з допомогою M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar. Відтепер до цього "клубу найкращих" долучився й Ph2000", — зазначив очільник Міноборони.

Він додав, що Сили оборони України на чолі з головнокомандувачем Валерієм Залужним використовують надане озброєння на 100% ефективно.

Резніков також подякував німецьким партнерам, особливо міністру оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, й додав, що поява Ph2000 – це приклад кооперації на підтримку України.

Тим часом голова Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що Німеччина готова надати Україні ще більше зброї, зокрема:

  • 30 самохідних артилерійських установок Gepard;
  • комплекси ППО IRIS-T SLM;
  • 3 реактивні системи залпового вогню MARS з боєприпасами;
  • бронетранспортери М113;
  • РЛС виявлення артилерії COBRA;
  • 500 зенітних ракет STINGER та багато іншого.

"Це дуже потрібна допомога для нашої армії. Будемо ще міцнішими — швидше переможемо", — резюмував голова Офісу президента.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що США можуть подвоїти кількість надважливої зброї, відправленої в Україну. Також ми писали, що Білий дім офіційно оголосив про постачання військової допомоги Україні у розмірі 700 млн доларів.