Українські військові вигадали, як ефективніше знищувати росіян (фото, відео)

Читать на русском
Автор
9396
Українці мають незвичайні ідеї Новина оновлена 24 червня 2022, 20:24
Українці мають незвичайні ідеї

Українські військові використовують залишки російської техніки та старі гармати для нових винаходів

Коли глава міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба говорив, що у разі, якщо Україні не дадуть озброєння, українці "воюватимуть лопатами", він, ймовірно, мав на увазі кмітливість українських військових.

Захисники України за допомогою волонтерів створили нову розробку для того, щоб ефективніше обороняться від російської навали — поєднали пікап L200 та ракетну систему з Ка-52 окупантів.

Відео з новинкою опублікували в Міноборони, наголосивши, що пікап Mitsubishi L200 військовим доставили волонтери. Після встановлення ракет із збитого вертольота вийшла легка реактивна система залпового вогню, як її називають військові "міні-Град на колесах".

Детальне відео з роботою РСЗВ на базі пікапа опублікувало інформагентство "АрміяInform". Про силу залпів можна судити спостерігаючи як притискає до землі важкий L200 (вага від 1,5 до 2,8 тонни в залежності від комплектації).

Кмітливість українських військових на цьому не вичерпалася. У Генштабі ЗСУ розповіли як стару гармату, якій 75 років, використовують на фронті з максимальною ефективністю. Вогневій "старенькій" ліквідувати росіян допомагає дрон. Зенітка б’є далі ніж танк або гранатомет — на відстані 1,5 км, може потрапити в ціль діаметром трохи більше ніж 30 см.

Українці знищують росіян
Поєднання старих та сучасних технологій у війні проти росії
Використання дрону у війні проти росії
Використання дрону у війні проти росії

Але прикладний характер військових винаходів українців не означає, що важкої техніки перестали потребувати. Згідно з картами бойових дій на фронті склалася напружена ситуація.

Україні потрібна зброя, щоб не лише стримати навалу російських військ, а й звільнити окуповані території. Це стосується не лише земель, захоплених у 2022 році, а й раніше, включаючи Крим. Як писав "Телеграф", зброя та техніка прибувають в Україну, серед останніх передач — бойові машини від Словенії.