Війна — день 121: Україна відступає від Сєвєродонецька, а під Херсоном настав перелом

Читать на русском
Автор
38221
Війна в Україні, день 121 Новина оновлена 25 червня 2022, 03:20
Війна в Україні, день 121

Оперативно про головне за 24 червня

Повномасштабне вторгнення рф в Україну триває 121 день. Окупанти продовжують штурмувати позиції українських сил оборони на Донбасі, де хочуть захопити 4 великі міста найближчим часом. Водночас на Херсонському напрямку намітився перелом, повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович. У НАТО вважають, що війна в Україні затягнеться, але обіцяють підтримувати нашу країну і надалі. На політичному фронті сталася історична подія — Україна набула статусу кандидата в Євросоюз. За цей шанс українці заплатили дуже високу ціну, вважає мер Києва Віталій Кличко.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про головні події, що відбулися в Україні та світі 24 червня, але більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

Онлайн-трансляція 24 червня закінчена, — дивитися трансляцію 122 дні війни 25 червня можна за цим посиланням

23:00 Франція вже розпочала 7 справ щодо російських військових злочинів в Україні, зокрема розслідування загибелі журналістів, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

22:00 Українці за три дні зібрали 600 млн грн на чотири безпілотники "Bayraktar TB-2" на потреби Збройних сил нашої країни.

21:00 На півночі Волинської області запровадили повну заборону на відвідування лісів, повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Умовна лінія, на північ від якої діє сувора заборона на відвідування лісових масивів громадянами, пролягає через населені пункти Камінь-Каширського та Ковельського районів.

20:00 Окупанти кинули позиції на Херсонщині, але взяли селище на Донбасі.

19:00 У США оцінили ситуацію навколо Сєвєродонецька.

Ще одна "ляпас" Росії від Казахстану: відомому пропагандисту Тиграну Кеосаяну заборонили в'їзд до країни.

18:00 Європейський Союз надасть Україні ще 9 мільярдів євро допомоги. Таке рішення ухвалила Європейська Рада, наголосивши, що ці кошти наша країна отримає вже цього року.

17:00 росія планує підрив житлових будинків у Білорусі, щоб втягнути країну у війну проти України — ГУР.

16:00 У Міноборони зробили важливу заяву щодо Сєвєродонецька – просять не поширювати інформацію та зосередитися на офіційних відомостях від Генштабу ЗСУ.

15:00 Флот росії замінував гирло Дніпра та збирається мінувати підходи до Одеси та Очакова, щоб завадити вивезенню зерна, — The Guardian.

Тим часом Міноборони Британії показало нову карту бойових дій:

Карта бойових дій в Україні від Міноборони Британії 24.06.2022

14:00 СБУ викрила агентурну мережу росії, до якої входив… народний депутат України Андрій Деркач.

Глава мзс рф сергій лавров заявив, ніби в НАТО і Євросоюзі хочуть зібрати коаліцію для великої війни з росією.

12:40 Влада Німеччини обговорює можливість націоналізації прокладеної на німецькій території частини "Північного потоку-2".

Президент Володимир Зеленський може звільнити голову СБУ Івана Баканова через окупацію Херсонщини, — Politico.

Тим часом, фермери окупованого Херсона показують, як їм доводиться викидати капусту, оскільки її неможливо продати.

11:40 З'явилося відео останніх боїв у Сєвєродонецьку, після чого українські захисники отримали команду відступити.

Тим часом HIMARS вже працює на фронті!

10:00 У Херсоні підірвали автомобіль зрадника Дмитра Савлученка, попередньо він загинув.

Втрати росії в Україні на сьогодні такі:

Втрати росії в Україні 24.06.2022

09:00 Жителі Запорізької області показали уламки снарядів, якими їх обстрілювали вночі, — постраждали населені пункти Балабине, Новояковлівка та Гуляйполе.

08:25 Українські захисники отримали команду відступити від Сєвєродонецька, — щодня там зазнають втрат, і продовжувати боротися за зруйновані неукріплені райони більше не є доцільним, повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Ворог вночі обстріляв з "Ураганів" Гречаноподівську та Широківську громади в Криворізькому районі Дніпропетровщини, є руйннування, обійшлося без людських жертв.

07:10 Вночі ворог обстріляв передмістя Запоріжжя з реактивних систем залпового вогню, вражені об'єкти інфраструктури, про постраждалих та масштаби руйнувань поки не повідомляється.

У Миколаєві ранок почався з серії вибухів, після чого оголосили тривогу, — судячи з відео у соцмережах, ракети летять з боку Чорного моря.

06:30 Карта бойових дій на сьогодні виглядає так:

Карта бойових дій Україна 24.06.2022

05:00 У полі біля Рязані впав російський військовий літак ІЛ-76, на борту якого було 9 чоловік: троє загинули, ще шестеро — поранено.

04:00 Минулої доби на півдні України авіація завдала по ворожих позиціях 5 ударів. Підтверджені втрати противника становлять:

  • 44 одиниці живої сили;
  • 2 152мм гармати — "Гіацинт-Б" та "Мста-Б";
  • кілька одиниць броньованої та автомобільної техніки.

02:00 Росіяни обстріляли Юнаківську громаду Сумської області фосфорними снарядами, постраждала дитина, повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

01:00 У Пентагоні оголосили про виділення Україні нового траншу військової допомоги у розмірі 450 млн дол.

00:00 Європейський Союз продовжить роботу над санкціями проти росії, спрямованими на припинення війни, яку рф веде проти України, йдеться у висновках прийнятих главами країн та урядів країн-членів ЄС на засіданні напередодні.

Також глави країн та урядів ЄС заявили, що Європейський Союз продовжуватиме надавати Україні військову підтримку у її захисті від російської агресії.

Зведення головних подій за вівторок, 21 червня, доступне у нашому матеріалі: "Війна — день 118: росіяни пішли у наступ на Луганщині й криють Україну ракетами".

З інформацією за середу, 22 червня, можна прочитати у нашій статті: "Війна — день 119: тривожні новини зі Сходу, просування ЗСУ на Півдні".

З головними подіями минулого дня, 23 червня, можна ознайомитись у нашому зведенні за четвер: "Війна — день 120: окупанти варварськи обстрілюють міста, важка ситуація під Сєвєродонецьком".