Війна — день 126: Окупанти підбираються до Лисичанська, ракетний терор продовжується

Читать на русском
Автор
17746
Війна в Україні — день 126
Війна в Україні — день 126

Оперативно про головне за 29 червня

Вже протягом 126 днів українські сили оборони ведуть війну за незалежність проти російських загарбників. Ворожа армія підбирається до Лисичанська (Луганська область) та намагається заблокувати місто, витіснивши з позицій українських військових. На інших напрямах ЗСУ зупинили просування окупантів. рф після варварського обстрілу Кременчука продовжує ракетний терор. Загарбники завдали удару по Дніпру, а вночі обстріляли Харків, де виникла велика пожежа. На політичному фронті президента рф знову зробили ізгоєм. Повідомляється, що володимир путін не відвідає саміт G20 в Індонезії.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про головні події, які відбулися в Україні та світі 29 червня, але більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 путін все ще не залишив планів щодо захоплення більшої частини території нашої країни військовим шляхом. "Ми й надалі знаходимося в ситуації, коли розглядаємо путіна і вважаємо, що він має по суті ті самі політичні цілі, які мав і раніше", — заявила директор Національної розвідки США Евріл Хейнс.

22:00 Борис Джонсон звернувся до західних лідерів із проханням щодо путіна.

21:00 Питання поступок росії не стоїть: у Зеленського відреагували на гучну статтю.

20:00 На Київщині після влучення блискавки вибухнув міст: спрацювала міна, є загиблий.

19:00 Порожні пляжі, навала окупантів та блокпости – як "відпочивають" жителі Херсона.

18:00 Координаційний штаб із поводження з військовополоненими повідомив, що в ході масштабного обміну з полону звільнено 144 бійців, 95 з яких — захисники "Азовсталі". Серед них – 43 військовослужбовці полку "Азов". Це найбільший обмін полоненими від початку повномасштабного російського вторгнення.

17:00 Союзниця путіна Сирія вирішила визнати "незалежність та суверенітет" так званих "ДНР" та "ЛНР".

16:00 Нова Стратегічна концепція НАТО офіційно змінила статус Росії у відносинах з Альянсом — рф тепер визначається як найсерйозніша і безпосередня загроза безпеці союзників.

14:45 Володимир Зеленський виступив на саміті НАТО у Мадриді, де попросив допомогти Україні з озброєнням та порівняв організацію зі старим турнікетом київського метро.

Тим часом в Україну прибув мільярдер Річард Бренсон — він розглядає можливості відновлення зруйнованого війною аеродрому в Гостомелі.

13:20 В Одесі чули дуже потужний вибух, після чого оголосили тривогу. Попередньо працювала ППО, але видно дим.

Вибух Одеса 29.06.2022

12:15 До Києва прибув президент Індонезії Джоко Відодо — він зустрінеться із Зеленським і відвідає Ірпінь.

До Києва прибув президент Індонезії Джоко Відодо

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 29.06.2022

11:30 Вже чотири людини загинули внаслідок удару по багатоповерхівці у Миколаєві. Під'їзд зруйнований з третього по п'ятий поверх, плити зрушилися і жити там більше не можна, людей відселять.

Житловий будинок у Миколаєві після удару 29.06.2022
Житловий будинок у Миколаєві після удару 29.06.2022
Наслідки удару по Миколаєву

10:00 У Дніпрі чули серію вибухів, видно дим, — попередньо, збили ворожий безпілотник.

09:40 З'явилася інформація про вибух у Синельниківському районі Дніпропетровської області, — попередньо могли щось збити в небі.

Голова слідчого комітету рф Олександр Бастрикін відзначився двома заявами про Україну:

  1. українські військові нібито планували 8 березня спецоперацію із Сєвєродонецька з виходом на російський кордон;
  2. у полоні у рф близько двох тисяч військових України, і їх не планують повертати: "Вирішили не віддавати їх. А то вони думали: "здамося і до родин". Ні, в ізолятори тимчасового тримання, в СІЗО".

09:00 У багатоповерхівку в Миколаєві влучила модифікація ракети Х55. Вже відомо про трьох загиблих та п'ятьох постраждалих.

Місцева жителька показала наслідки "прильоту" по Миколаєву:

Ювенальні прокурори: внаслідок збройної агресії рф в Україні на сьогодні загинула 341 дитина, ще понад 627 постраждали.

08:00 Внаслідок ракетного удару по Миколаєву дві людини загинули, ще три постраждали; також постраждав рятувальник, — повідомляє голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Карта бойових дій на сьогодні виглядає так. Детальний аналіз обстановки та що змінилося за добу, дивіться у цій статті.

Карта бойових дій Україна 29.06.2022

07:15 У Миколаєві є "приліт" у багатоповерховий житловий будинок.

У Дніпрі під завалами знайшли тіла двох мирних людей, які загинули внаслідок ракетного удару по автотранспортному підприємству вчора.

06:40 Окупанти Херсона проводять ракетний обстріл Миколаєва, чули серію вибухів, на місці прильотів почалися пожежі.

5:00 На Півдні України окупанти за добу втратили 22 солдати. Крім того, ЗСУ знищили РСЗВ "Ураган", 3 одиниці бронетехніки та два склади з боєприпасами

3:00 Міністри оборони Німеччини та Нідерландів оголосили про передачу Україні додаткових САУ. Також додаткові артилерійські установки має намір надати Франція.

1:00 Зеленський заявив, що з початку військового вторгнення росія випустила по Україні 2811 ракет різного типу

00:00 Президент України опублікував відео удару російської ракети по ТРЦ "Амстор" у Кременчуці (Полтавська обл.)

Інформацію про події 26 червня можна прочитати у нашій статті: "Війна — день 123: окупанти обстріляли Київ та закріплюються у Сєвєродонецьку".

Зведення новин за 27 червня доступне у нашому матеріалі: "Війна — день 124: окупанти вдарили ракетами по торговому центру в Кременчуці".

З головними новинами минулого дня, 28 червня, можна ознайомитись у нашому зведенні за вівторок: "Війна — день 125: окупанти продовжують масово обстрілювати українські міста через невдачі на фронтах".