"Мене це вразило": естонський доброволець захопився діями ЗСУ

Читать на русском
Автор
2994
Іноземця вразило ставлення військових ЗСУ до цивільних
Іноземця вразило ставлення військових ЗСУ до цивільних. Фото telegraf.com.ua

Воїн Інтернаціонального легіону зазначив, що українська армія дійсно воює за людей

Українська армія протистоїть російським окупантам 131 день поспіль — за цей час було відбито безліч атак на українські міста, окупантів витіснили з Київщини, Сумщини та Чернігівщини, а міць наших військових і їх вчинки на передовій не припиняють захоплювати.

Як розповів в інтерв'ю виданню "Новое время" австралійський рятувальник з естонським паспортом Герман Барінов, який воює за Україну у складі Інтернаціонального легіону, його вразило ставлення ЗСУ до цивільних.

За словами іноземного військового, для збереження життів українців наші військовослужбовці ведуть вогонь вкрай обережно.

"В Україні я мав переважно досвід окопного ведення бою на Сході. Ми відстрілюємось вручну та займаємося зачисткою населених пунктів. Дуже вразило, як ЗСУ опікуються цивільними й ведуть вогонь вкрай обережно. Для мене важливо, що українська армія — армія, яка воює за людей", — зазначив естонець.

При цьому військовий-іноземець додав, що росія обрала найогидніший метод ведення війни — не армія на армію, а вогонь по невійськових об'єктах і містах, які навіть не входять до плану їх вторгнення в Україну.

За словами Германа Барінова, саме це спонукало його кинути роботу рятувальника в Австралії та їхати допомагати Україні у боротьбі з російськими окупантами.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російська армія тим часом випускає ракети по українських містах та цивільній інфраструктурі. Останніми такими кричущими випадками стали удар по Харкову, внаслідок чого загинули й були поранені суто мирні громадяни, у тому числі діти, а також ракетна атака по найбільшому ТРЦ Кременчука, в якому в цей час було близько тисячі мирних жителів.