Втрати України у війні: у Міноборони розповіли, коли озвучать цифри

Читать на русском
Автор
6067
Ганна Маляр
Ганна Маляр. Фото facebook.com/ganna.maliar

На час воєнного стану ці дані вважаються державною таємницею

Міністерство оборони не оприлюднює загальних даних щодо кількості українських захисників, які загинули під час війни з російськими окупантами. Дані засекретили для того, щоб ворог не використав їх у власних цілях.

Про це у четвер, 14 липня, повідомила заступниця голови Міноборони Ганна Маляр під час брифінгу. За її словами, кількість загиблих військових — це державна таємниця до моменту, поки не закінчиться воєнний стан в Україні.

"Вона обумовлена військовою доцільністю і тим, що ворог не повинен знати ці цифри та використовувати це для власних можливостей", — зазначила заступниця міністра оборони.

Крім того, в оборонному відомстві закликали українців не поширювати неперевірених даних про кількість загиблих або інших втрат української армії. Маляр додала, що інформацію про загиблих не варто вишукувати і розкривати до кінця воєнного стану, аби не допомагати таким чином російській стороні.

Тим часом Сили оборони України продовжуються завдавати втрат російським окупантам на південному напрямку. На Херсонщині українська штурмова авіація завдала удару по скупченнях противника і складах боєзапасів в районі Новопетрівки. Була зруйнована як техніка росіян, так і жива сила їх армії.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні ліквідували військове керівництво однієї з дивізій армії рф.