Потужні HIMARS в дії: стало відомо про масову загибель командирів окупантів

Читать на русском
Автор
2171
Українські захисники впевнено тримають оборону
Українські захисники впевнено тримають оборону

росія зазнає серйозних втрат під час боїв на українських землях

Окупаційна армія російської федерації, котра упродовж 143 днів веде криваву війну в Україні, нехтуючи чинними нормами міжнародного права, продовжує зазнавати втрат як серед особового складу, так і серед техніки. Зокрема, завдяки новому потужному західному озброєнню РСЗО HIMARS українські захисники лише за один день ліквідували кілька російських солдатів і представників керівництва військових сил рф.

Відповідну інформацію у своєму Телеграм-каналі, посилаючись на дані "Медіазони", оприлюднив заступник міністра МВС Антон Геращенко. У повідомленні йдеться про те, що 8 липня на території України загинуло п'ять штабних військовослужбовців, а також троє полковників з командування вс рф.

"10 липня Радянський Союз десантників повідомив про удар по командному пункту 106-ї ВДВ, відомо про загибель 3-х полковників з командування: замкомандира з озброєння Максима Кудріна, начштабу Андрія Васильєва та замкомандира з тилу Сергія Кузьмінова. Під час удару також загинули кілька рашистів з оперативного складу, є дані про поранених", — пише Геращенко.

Крім того, він додав, що повідомлення про значні втрати військових сил росії при ударі ЗСУ по штабу в Новій Каховці також частково підтвердилося. Там загинули два російських полковники: Сергій Кенс та Олексій Горобець. Обидва перебували у складі 20-ї мотострілецької дивізії рф.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількома днями раніше окупаційна армія росії втратила склад боєприпасів на півдні України.