Окупанти атакують на Харківщині: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
9323
Українські військові продовжують тримати кордони
Українські військові продовжують тримати кордони. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Ворог намагається тіснити українських військових, але йому вдається це лише на кількох напрямках

Ворог знову активізувався на Харківщині. Після нетривалого затишшя без активних наступів, росіяни вдарили на захід від Ізюму і на північ і північний схід від Харкова. Наступи були марними.

Як резюмують експерти Інституту вивчення війни, незначних успіхів росіянам вдалося досягти на двох напрямках — біля Бахмута та на північний захід від Донецька. Вони продовжують прориватися зі своїх позицій на околиці міста.

На півдні ворог більше перебуває в обороні. Однак, росіяни намагалися прорватися боєм на північному заході Херсонської області, це закінчилося невдачею.

Карта бойових дій Україна 11 серпня 2022
Карта боїв в Україні

Схід України

Ізюм-Слов’янськ

Окупанти намагалися атакувати на захід від Ізюму в районі Гусарівки та Великої Комишувахи. Обстріл уздовж кордону з Донецькою областю продовжується.

Сіверськ

Атак і обстрілів не зафіксовано.

Бахмут

На Бахмут йде атака з півдня та північного сходу. Російським окупантам вдалося просунутися північ від Новолуганського. Також вони просунулися на територію вогнетривкого заводу в Соледарі (8 км від Бахмута).

Донецьк

Ворог намагається прорватися у бік Авдіївки з боку Мінерального та Спартака. Також є дані про просування ворога до Красногорівки – окупанти намагаються відтіснити українських військових від Донецька.

Карта бойових дій Донбас 11 серпня 2022
Карта боїв на сході

Харків

Окупантам не дає спокою Харків — вони намагалися безуспішно наступати в районі Петрівки та у напрямку Ветеринарне-Уди за 32 та 56 км відповідно від обласного центру. Це не завадило їм вести постійні обстріли міста та області.

Карта бойових дій Харків 11 серпня 2022
Карта боїв навколо Харкова

Південь України

Ворог намагався провести розвідку боєм у Лозовому, на східному березі річки Інгулець, але безуспішно. Окупанти продовжують обстріл уздовж лінії фронту — у ніч проти 10 серпня в Марганці від російських обстрілів загинули 11 людей, ще двоє померли того ж дня.

Українські військові продовжують завдавати ударів окупантам, зокрема по складах у Новоолексіївці та по командному пункту в селі Максима Горького. Також повідомляється, що обстріляний напередодні Каховський міст пошкоджений і не може бути використаний окупантами, проїхати можуть лише частина транспортних засобів.

Карта бойових дій Херсон 11 серпня 2022
Карта боїв на півдні

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на півдні українські військові протидіють російським розвідопераціям. Тим часом, щоб проводити масовий контрнаступ, Україні не вистачає артилерійської могутності. Союзники продовжують передавати зброю — Британія пообіцяла РСЗВ, які можна порівняти за потужністю з HIMARS.