росія намагається схитрувати з атаками на Донбасі: актуальні карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
6693
Український військовий
Український військовий. Фото https://t.me/landforcesofukraine

Окупантам стає складніше на півдні України

Українські сили унеможливили проїзд важкої російської техніки через Дніпро, пошкодивши три мости на Херсонщині. Якщо ворог не відновить їх, то окупанти на західному березі Дніпра, як припускають в Інституті вивчення війни, втратять здатність захищатись навіть від обмежених контратак Сил оборони України.

Як наголошується в аналізі військової ситуації в Україні, російські окупанти можуть спробувати змінювати пріоритети наступу на Донбасі, щоб відвернути увагу від контрнаступних операцій українських військових на півдні. Зазначалося зниження активності на Сіверському напрямку протягом кількох днів, але потім знову активізувалося. Дослідники вважають, що атаки на Сіверськ та Бахмут покликані відвернути увагу України від проведення контратак.

Обмежені наземні атаки ворог провів на північний захід від Слов’янська, на схід від Сіверська, на південь і на схід від Бахмута, на північ від Харкова. Небезпечна ситуація довкола Запорізької АЕС зберігається.

Карта бойових дій Україна 14.08.2022
Карта боїв в Україні

Схід України

Слов’янськ

Ворог атакував на північний захід від міста поблизу кордону Харківської та Донецької області. Прорватися намагалися в районі Нової Дмитрівки та Долини.

Сіверськ

Окупанти намагалися прорватися до Сіверська лінією Миколаївка-Виїмка, знову просуваються до міста з позицій у районі Верхньокам’янського та Івано-Дар'ївки.

Бахмут

Російські війська атакують Бахмут із півдня та сходу. Ворожі військові вже звітують про проникнення до самого міста, але це не підтверджується. Ворог продовжує атакувати від Відродження, Вуглегірської ТЕС та Зайцевого.

Донецьк

Атаки з боку окупованого Донецька продовжуються — намагалися прорватися в Олександрополі та Красногорівці. Ворог намагається оточити Авдіївку з півдня та півночі, також покращити позиції на кордоні із Запорізькою областю — провів атаки у районі Павлівки та Новосілки.

Карта бойових дій Донбас 14.08.2022
Карта боїв на сході

Харків

Окупанти намагалися покращити свої позиції в районі Пітомніка за 8 км від Харкова, заявили про те, що увійшли до Удів, але незалежного підтвердження чи з боку українського Генштабу немає. Обстріл Харкова та області триває.

Карта бойових дій Харків 14.08.2022
Карта боїв біля Харкова

Південь України

Ситуація навколо Запорізької АЕС залишається небезпечною, росія продовжує обстріл із позицій у Водяному, пошкодили перший блок насосної станції. Росіяни продовжують звинувачувати в обстрілі Україну, але відео підтверджують роботу російської артилерії неподалік АЕС.

Ворог намагався атакувати українські позиції біля Сухого Ставка на Херсонщині, а також Андріївки. Широкого, Олександрівки – все невдало. В окупованих Маріуполі та Мелітополі пролунали вибухи, ймовірно, внаслідок дій опору.

Карта бойових дій Херсон 14.08.2022
Карта боїв на півдні України

Як раніше повідомляв "Телеграф", ВСУ завдяки отриманому від союзників озброєнню змогли змінити стратегію поведінки на полі бою з росіянами і вона краще підходить для контрнаступу на півдні України. Тим часом від верховного командування надійшла інформація, що в Україні полегла п’ята частина російських сил, кинутих на захоплення нашої країни.