Найважче біля Пісків: британська розвідка з'ясувала, які плани на Донбасі мають росіяни

Читать на русском
Автор
8172
Для цього росіяни використовують бойовиків "ДНР"
Для цього росіяни використовують бойовиків "ДНР". Фото росЗМІ

Окупаційні війська атакують позиції ЗСУ на північ від Донецька

Поки успіхи Збройних сил України відзначають навіть у Пентагоні, російські окупанти не полишають надій повністю захопити територію Луганської та Донецької областей, заручившись підтримкою бойовиків самопроголошеної "ДНР".

Про це у неділю, 14 серпня, йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії у Twitter. Так, ще минулого тижня пріоритетом для окупантів була переорієнтація підрозділів для посилення південного напрямку. Однак, після успішного контрнаступу ЗСУ росіянам довелося змінювати плани.

Британські розвідники зазначили, що окупаційні війська роблять спроби атакувати й проривати оборону на північ від Донецька.

"Особливо запеклі бої розгорнулися за селищем Піски, недалеко від Донецького аеропорту. Врегулювання, ймовірно, залишається спірним. Район знаходиться на передовій лінії контролю Донбасу з 2014 року", — відзначили у Міноборони Британії.

Стосовно нової цілі росіян, на думку британської розвідки, вони намагатимуться захопити трасу М04, яка є основним підходом до Донецька із західної частини України.

Війна росії проти України - росіяни спробують захопити автошлях М04, вважає розвідка Британії
Автошлях М04 на карті України
  • Автошлях М 04 (Знам'янка — Луганськ — Ізварине (державний кордон з росією) — колишній автомобільний шлях міжнародного значення на території України. Пролягав територією Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що колишній голова британської розвідки МІ-6 Річард Дірлав дав прогноз щодо смерті російського президента володимира путіна. Він впевнений, що до шикарної пенсії, на яку кривавий диктатор накрав собі мільярди доларів, він не доживе. І причин може бути дві.