Війна — день 178: ЗСУ посилюють удари, а у росіян паніка через вибухи

Читать на русском
Автор
9924
Вторгнення триває вже 178 днів
Вторгнення триває вже 178 днів

Оперативно про головне 20 серпня

Російське вторгнення в Україну триває вже 178 днів. Окупанти продовжують безладно завдавати ударів по мирних українських містах, проте ЗСУ все наполегливіше завдають ударів не лише по позиціях окупантів, а й по базах і складах у тилу. При цьому вибухи чули як в окупованому Криму, так і в Білгородській області.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує про головні події України та світу, що відбулися 20 серпня, а більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Володимир Зеленський закликав українців бути особливо пильними вже на початку нового тижня у зв'язку з майбутніми державними святами.

22:00 США планують відправити до України керовані снаряди Excalibur.

21:00 Білоруські спеціалісти відновлюють російські бойові літаки, повідомляє ГУР Міноборони України. Фахівці з авіаремонтного заводу в Барановичах, Білорусь, регулярно їздять у відрядження на авіаремонтний завод у Кубинці, рф, і допомагають виводити з консервації винищувачі МіГ-29 для російських військ.

20:00 На аеродромі Чорнобаївка під окупованим Херсоном потужні вибухи, повідомляють ЗМІ.

19:00 Українська авіація вдосвіта атакувала опорний пункт російських військових поблизу Іванівки (Херсонська обл.). Попередньо, ліквідовано 10 ворожих солдатів та 2 одиниці техніки, повідомило оперативне командування "Південь".

18:00 Зенітники повітряного командування "Центр" під час повітряної тривоги опівдні збили на сході України два російські безпілотники, повідомляє пресслужба ПК "Центр".

У Салтівському районі Харкова під завалами гуртожитку, зруйнованого російською ракетою, було знайдено тіла ще трьох людей, повідомляє пресслужба міськради.

17:00 У Маріуполі стався замах на гауляйтера Костянтина Іващенка, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. "На жаль, поки що не дуже вдало. Але це лише початок", — написав він.

Телеграм-канали окупантів тим часом пишуть, що вибуховий пристрій був закладений на в'їзді до зоопарку та спрацював у момент під'їзду "мера". Повідомляється, що Іващенко не постраждав.

16:00 "Тренується перед міжнародним судом": у мережі висміяли "причини" нападу рф на Україну від шойгу.

15:00 Біолабораторії набридли: росія видала нові божевільні звинувачення на адресу України.

14:00 Росіяни сьогодні обстріляли Вознесеньск Миколаївської області. Очільник області Віталій Кім повідомив подробиці.

За його словами, росіяни влучили у п'ятиповерховий будинок та приватні будинки. На 13.30. 9 поранених, з них 4 дітей. Діти всі тяжкі. Вік від 3 до 17 років.

"Дівчинку (поранену — Ред.) перевозять у Миколаїв. Уламок вирвав око. Тварини…", — додав Кім.

13:00 Представники Великої Британії та Сполучених Штатів Америки попередили росію, що навмисне пошкодження колекторів на Запорізькій атомній електростанції, котра вже повністю вийшла з-під контролю України, та витоку радіації в подальшому, вважатимуть обґрунтованою підставою для застосування статті 5-ї НАТО.

12:00 На Хрещатику в Києві виставили згорілу російську техніку. Як кажуть, путінські танки опинилися на Хрещатику, але є нюанс.

11:00 Займалися тортурами та спробували проникнути до ЗСУ: під Києвом затримали агентів рф.

10:00 Хіт-парад "бавовни" у Криму триває. Так, після вибухів у Севастополі росіяни повідомили, що поблизу Євпаторії спрацювали кошти ППО. Є фото, на яких видно характерні сліди у небі. Проте нерви окупантам потріпати вдалося.

Євпаторія вибухи сьогодні
Над Євпаторією щось збили

Тим часом поряд із міжнародним аеропортом у Сочі сталася велика пожежа. Повідомляється про загоряння у гаражному кооперативі, яке нібито не вплинуло на виліт літаків. Виглядає, до речі, дуже ефектно!

Сочі пожежа біля аеропорту 20.08
Пожежа поблизу аеропорту в Сочі

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, під час масштабної повітряної тривоги наші захисники змогли збити одразу чотири ракети "Калібр" у небі над областю. Так тримати, ЗСУ!

09:00 Генштаб публікує нові дані щодо втрат російських окупантів на фронті в Україні. Чекаємо на ювілей!

Втрати росії в Україні 20 серпня

Експерт Андрій Сенченко, який раніше очолював Радмін АР Крим, розповів, як просувається операція з деокупації півострова.

08:00 До Криму завезли "свіжу" бавовну! Місцеві Telegram-канали повідомляють про нові вибухи у Севастополі. Подробиць поки що немає, але фото та відео диму, що піднімається над містом, вже заполонили мережу.

Севастополь вибухи сьогодні
Севастополе, доброго ранку!

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Білорусь не становить особливої небезпеки для України напередодні Дня незалежності. Однак моніторити ситуацію наші військові все одно не припиняють.

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко розповів про неспокійну ніч в області. Під артилерійський вогонь окупантів знову потрапили Нікопольський та Криворізький райони. На щастя, обійшлося без жертв, але щонайменше триста будинків залишилися без електрики.

07:00 Проаналізували свіжі карти боїв в Україні, надані Інститутом вивчення війни (США). На Донбасі досить спекотно — росіяни намагаються взяти під контроль найважливіші траси в Донецькій області.

Карта боїв в Україні 20 серпня

Генштаб ЗСУ поділився свіжим добовим зведенням про події на фронті:

06:00 У Чорному морі побільшало російських військових кораблів — до 12 одиниць. Ракетні носії продовжують загрожувати українцям щонайменше 16 ракетами "Калібр".

Мер Мелітополя Іван Федоров підтвердив факт нічних вибухів у тимчасово окупованому місті. Швидше за все, було попадання у військову базу поряд із місцевим аеродромом.

"Колаборанти одразу ж відзвітували перед "старшим братом", що спрацювала їхня ППО. Так спрацювала, що дим іде досі", — підкреслив чиновник.

05:00 У США заявили, що допомагатимуть Україні для того, щоб максимально змінити ситуацію на полі бою.

03:30 У Миколаєві пролунали потужні вибухи.

03:00 ЗСУ ліквідували на Півдні 17 рашистів, комплекс "Зоопарк 1" та чотири авто.

01:15 У Харкові знову пролунали вибухи, у місті та області оголошено повітряну тривогу.

01:00 Внаслідок обстрілу села у Запорізькій області поранено двох дорослих та дитину.

00:40 В Одесі чутно звуки вибухів.

00:30 Спецназівці ГУР під час бойового завдання знищили танк із російськими військовими.

00:00 Після вибухів неподалік Білгорода росіяни почали масово тікати з міста. Відео багатокілометрової пробки вже стало вірусним у мережі.

Нагадаємо, інформацію про те, що відбувалося 17 серпня, можна дізнатися у зведенні: "Війна — день 175: окупанти тиснуть на сході, а ЗСУ розносять російські бази в тилах".

А про те, що відбувалося 18 серпня, можна прочитати в матеріалі: "Війна — день 176: росіяни тиснуть на Донбасі і продовжують "прасувати" мирні міста ракетами".

Про події за 19 серпня читайте у матеріалі: "Війна — день 177: хіт-парад "бавовни" та бої на Донбасі".