Захищав Україну шість років: під Бахмутом загинув ще один білорус-доброволець

Читать на русском
Автор
777
Олексій Авдєєнко
Олексій Авдєєнко

Боєць був учасником операції Об'єднаних сил

Російська армія наразі продовжує намагання захопити Бахмут на Донеччині, через що місто поступово перетворюється на руїни. На цьому ж напрямку загинув громадянин Білорусі Олексій Авдєєнко з позивним "Якуб", який пішов добровольцем у Збройні сили України. Він був у складі тактичної групи "Білорусь".

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, Олексій брав активну участь у бойових діях на стороні України ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну. Загинув він 4 грудня.

"Таким чином, відомо про загибель уже 16 білоруських добровольців, які загинули, захищаючи Україну після 24 лютого 2022 р.", — повідомили в моніторинговій групі.

Крім того, про його життя розповіли більше в пресслужбі полку імені Кастуся Калиновського. Виявляється, що ще з 2016 року Олексій жив в Україні і тоді ж підписав контракт із ЗСУ.

"Керівництво полку Калиновського чудово його знало, хоч він і не був у нашому складі. Олексій брав участь у бойових діях на Донеччині під час операції Об'єднаних сил. З перших днів повномасштабної війни брав активну участь в обороні України", — йдеться в повідомленні.

Пост пресслужби полку

Як повідомляв "Телеграф" раніше, на війні в Харківській області загинув військовослужбовець Дмитро Рябцев, якому товариші дали позивний "Золотий".