Ракетний удар по Україні під Новий рік: у ЗСУ оцінили ймовірність

Читать на русском
Автор
7980
Російський бомбардувальник
Російський бомбардувальник. Фото defence-ua.com

У ЗСУ зазначають, що росіяни мають пріоритет цілей в Україні

У Збройних силах України прокоментували чутки, що на новорічні свята може статися посилення російських ракетних ударів. В армії наголосили, що план у окупантів чіткий, а головні цілі в нашій країні у них розписані.

Так, представник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв’ю інформагенції УНІАН, відповідаючи на запитання журналіста про чутки, розповів, що росіяни мають пріоритет цілей на війні з Україною.

"Наше Головне управління розвідки порадило не прив’язуватися до дат, що можуть нас "вітати". Можна прив'язуватися, не прив'язуватися — вони мають чіткий план, розписують пріоритетні цілі в Україні. Перший пріоритет, другий, третій", — зазначив співрозмовник.

За словами Ігната, росіяни обирають таку ціль, щоб завдати Україні якомога більше втрат.

"І, залежно від того, де нам буде болючіше, …вони туди і б’ють — як підлегше, нахабніше і болючіше. А якщо є можливість прив’язатися трохи до дати, щоб догодити диктатору (путіну — Ред.), і для російського народу теж ж треба працювати, на публіку внутрішню… — це може бути цілком", — сказав Юрій Ігнат.

Варто зазначити, що у свою чергу секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, на запитання про можливий російський терор на свята, сказав: "На війні нема вихідних, нема свят, нема речей, на які ми можемо не звертати уваги. Маємо бути готові до всього".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 16 грудня росія знову атакувала територію України десятками ракет.