росія заявила про повне захоплення Соледара: у ЗСУ відповіли

Читать на русском
Автор
4384
Останніми днями на Соледарському напрямку ведуться найзапекліші бої
Останніми днями на Соледарському напрямку ведуться найзапекліші бої. Фото bbc.com

Російська пропаганда знову поширює "вкиди" щодо своїх псевдоуспіхів на сході України

Попри заяви російського міноборони про те, що окупанти нібито витіснили ЗСУ з Соледара Донецької області, ця інформація не відповідає дійсності. Українські воїни все ще утримують оборону цього стратегічно важливого населеного пункту.

Про це у п'ятницю, 13 січня, РБК-Україна повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Ні, це не відповідає дійсності. Бої йдуть в місті", — пояснив він, підтвердивши неправдивість заяв пропагандистів, не розкриваючи деталей.

Нагадаємо, що раніше міноборони рф заявило, що окупанти нібито спромоглися захопити Соледар. За словами речника відомства ігоря конашенкова, "захоплення" міста допоможе окупаційним військам заблокувати ЗСУ у Бахмуті, хоча заступниця міністра оборони Украъни Ганна Маляр цю інформацію встигла спростувати ще уранці.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як ЗСУ посилюють свої позиції на Соледарському напрямку та які плани військове командування окреслило для наших захисників.

Також нагадаємо, що військовий експерт Олег Жданов розповів: у разі успіху ЗСУ під Кремінною є ймовірність обвалення всього фронту на Луганщині, і наші війська мають змогу оточити вороже угрупування в районі Соледара.