В "Укрпошті" розповіли, скільки заробили на воєнних марках минулого року: в рази більше, ніж у мирний час

Читать на русском
Автор
1230
Славетна марка Укрпошти "Русскій воєнний корабль, іді..."
Славетна марка Укрпошти "Русскій воєнний корабль, іді...". Фото Колаж "Телеграфу"

Національний поштовий оператор пояснює успіх високим попитом

Укрпошта, яка з початком повномасштабного вторгнення зайнялася випуском цікавих тематичних марок, значно збільшила свої прибутки у цьому напрямку. Кількість реалізованих марок зросла в рази, а прибуток від них взагалі перевищив 1000%, якщо порівнювати з мирним 2021 роком.

Як відповіли в Укрпошті на інформзапит "Телеграфа", у 2022 році українських поштових марок було реалізовано в 6 разів більше, ніж у мирний час, у 2021 році. Цей безпосередньо позначилося і на доходах національного оператора за цією статтею, які зросли в 11,5 раза порівняно з минулим роком.

Компанія не назвала конкретних сум, однак зазначає, що фактором, який вплинув на високі економічні результати, у першу чергу, стало стрімке зростання попиту на українські поштові марки. Там вважають, що це підкріплено випуском продукції на актуальну тематику сьогодення, залученням суспільства до визначення сюжетів марок і розвитком нових каналів продажу.

До прикладу, Укрпошта стала першим поштовим оператором, який відкрив онлайн-магазини на міжнародних маркетплейсах Ebay, Amazon, а також продає поштову продукцію на майданчиках "Пром", "Каста" і "Розетка".

Відповідь Укрпошти на запит "Телеграфа" про марки
Відповідь Укрпошти

Усього за 2022 рік компанія здійснила 18 випусків художніх поштових марок, 11 з яких присвячені темі війни. Кількість випущених марок зросла у 5 разів. Свої найвідоміші марки "Русскій воєнний корабль, іді … !", "Русскій воєнний корабль, … ВСЬО!", "Українська Мрія" Укрпошта вже реалізувала на 90%.

Нагадаємо, що в цьому році Укрпошта планує знову подратувати росіян новими патріотичними марками, розповів в "Телеграфу" голова компанії Ігор Смілянський. Тим часом цей рік відзначився новим ажіотажем на Укрпошті, який пов’язаний уже з лампами енергозберігання. Нині кількість відділень, де можна їх отримати, скоротили.