У Запоріжжі через Covid-19 помер директор одного з місцевих ринків

Автор
У Запоріжжі через Covid-19 помер директор одного з місцевих ринків

Це вже другий летальний випадок від коронавірусу у Запорізькій області. Перший — зафіксовано у Мелітополі.

У запорізькій лікарні в ніч на вівторок, 14 квітня, від коронавірусу помер 65-річний чоловік, директор одного з місцевих ринків.

"Пацієнт був у важкому стані, він вночі помер", - повідомило джерело.

Як повідомлялося, про госпіталізацію директора ринку поінформував голова Запорізької ОДА Віталій Туринок на брифінгу 7 квітня.

"Чоловік знаходиться в обласній інфекційній лікарні, вже три доби він підключений до апарату штучної вентиляції легень", - сказав тоді очільник області.

Він наголосив, що в області це єдиний хворий на коронавірус, якому необхідна ШВЛ.

За словами медиків, перші симптоми з’явилися в цього пацієнта ще 19 березня. Протягом тижня він займався самолікуванням, коли ж звернувся за допомогою до медиків, йому зробили рентген та діагностували пневмонію. 3 квітня було підтверджено коронавірусну інфекцію.

Як раніше повідомлялось, директор ринку порушив правила карантину та дозволив працювати на ринку кільком підприємцям. Під час перевірки порушення виявили правоохоронці та склали адмінпротокол. Після того, як з'ясувалося, що керівник ринку хворий на CОVID-19, поліцейських, що з ним контактували, також перевірили.

У МОЗ попереджають про закриття ринків через порушення санітарії

Станом на 9:00 14 квітня в Запорізькій області 89 хворих на коронавірус, 11 людей вже одужали.

Як повідомлялося, станом на 14 квітня в Україні лабораторно підтверджено 3372 випадки COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків.