Гончарук: Інформаційні провокації на тему коронавірусу триватимуть

Автор
Гончарук: Інформаційні провокації на тему коронавірусу триватимуть

"Немає жодних підстав для паніки", - повідомив Гончарук.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прогнозує, що провокації, подібні до тих, що сталися напередодні в Нових Санжарах Полтавської області у зв'язку зі спробами недопуску в санаторій Нацгвардії евакуйованих із китайського Уханя людей, а також інших нібито близьких до коронавірусу нового типу тем, триватимуть.

"Я припускаю, що провокації триватимуть. У нас уже сьогодні є інформація про те, що нібито громадянка Китаю, яка п’ять днів тому прибула в Україну літаком, побула чотири дні в Києві та їхала поїздом до Москви, і на кордоні з Російською Федерацією нібито була затримана, і там нібито виявлено якісь віруси, і вони щось досліджують. Я думаю, що інформаційне поле надалі розхитуватимуть, щоб продовжувати паніку... щоб посіяти серед нас недовіру", - сказав Гончарук на пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю. 

Він наголосив, що події, які сталися напередодні в Нових Санжарах, є наслідком, зокрема, й інформаційної війни, яка триває стосовно України "і зсередини, і зовні". 

Гончарук: Цирку в парламенті не буде

"Я хочу сказати відповідально: уряд, президент, парламент зробили все залежне від нас і, я вважаю, достатньо для того, щоб громадяни, ті, які евакуйовані, і ті, які перебувають в Україні, були в безпеці", - сказав прем'єр.

Він наголосив, що влада готова реагувати на виклики