Головний хіт осені: неймовірно корисні властивості гарбуза

Читать на русском
Автор
користь гарбуза
користь гарбуза

У гарбузі містяться практично всі мікроелементи і вітаміни, необхідні організму.

Одним з "головних" осінніх продуктів, крім волоських горіхів, про користь яких ми писали раніше, є гарбуз. Не дарма ж його називають королем осені.

Гарбуз — дуже популярний, смачний і корисний овоч. Попри те, що гарбуз на 90% складається з води, в його складі є велика кількість корисних мінеральних речовин і вітамінів, які необхідні нашому організму в холодні пори року.

Серед них: вітаміни А, С, В1, В2, С, Е, РР, К і Т, а також такі корисні мінерали, як: калій, кальцій, магній, цинк, фтор, мідь і марганець, залізо, кобальт, фосфор і натрій. Всі вони необхідні для нормального функціонування організму.

Тому користь гарбуза для організму — неоціненна. Цей овоч позитивно впливає на всі внутрішні органи, центральну нервову систему, судини, є природним засобом очищення, допомагає виводити шлаки і токсини, затримує процеси старіння і цілюще впливає на стан шкіри і волосся.

Чим корисний гарбуз
Користь гарбуза для організму

Також, варто відзначити, що гарбуз — це низькокалорійний, дієтичний продукт, і тому його можна їсти навіть при гастриті і виразці шлунка. Овоч можна вживати як дітям, так і дорослим.

Однак, попри велику кількість корисних властивостей, деяким людям краще вживати гарбуз обережніше або ж зовсім відмовитися від неї:

  • При алергії.
  • При важкій формі цукрового діабету.
  • При зниженій кислотності шлункового соку.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту через наявність саліцилової кислоти.
  • При кишкових кольках і здутті живота.

Раніше, "Телеграф" писав, скільки води потрібно людині випивати протягом дня.