Корисно для серця та травлення: чому потрібно їсти чорнослив

Читать на русском
Автор
2002
Чорнослив багатий клітковиною, яка потрібна організму щодня
Чорнослив багатий клітковиною, яка потрібна організму щодня. Фото gofulllife.com.ua

Американський дієтолог також вказав, що чорнослив зміцнює кістки

Вибір сухофруктів у наш час досить широкий, однак серед всього цього різноманіття є один, користь від якого значно більша за інші. Мова про чорнослив, який рятує при проблемах з кишківником, зміцнює кістки та допомагає серцю.

Про користь сушеної сливи розповів портал medfond.com.

Зазначається, що чорнослив є чудовим джерелом клітковини, яка потрібна людському організму щодня. Вона сприяє діяльності шлунково-кишкового тракту та допомагає моториці кишківника.

Невелика 100-грамова порція чорносливу містить 27 грамів клітковини — саме такою є щоденна потреба організму. Дієтологи стверджують, що при регулярному вживанні чорносливу проблем з метеоризмом, відчуттям тяжкості, болями в животі та закрепами не буде зовсім.

Крім того, що чорнослив допомагає ШКТ, він також сприяє зміцненню кісток. Це підтвердив американський дієтолог Крістофер Мор. Зокрема, у дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, йде мова про те, що вживання 5-6 штук чорносливу щодня може допомогти запобігти втраті кісткової маси.

На додаток, Мор дослідив вживання чорносливу жінками при постменопаузі й з’ясував, що сушена слива допомагає запобігти втраті мінеральної щільності кісток.

Така ж кількість чорносливу, вказує дієтолог, допомагає ще й при серцевих захворюваннях.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чим корисне вживання гранату та при яких хворобах він допомагає.