Супрун розповіла, чи повинна людина їсти м'ясо

Автор
Супрун розповіла, чи повинна людина їсти м'ясо

Питання повинно полягати не в тому, що корисніше – вегетаріанство чи м'ясоїдіння, а який варіант харчування підходить під стан здоров'я конкретної людини.

Уляна Супрун радить взяти до уваги деякі певні факти, про які вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.Додаткові причини скоротити вживання м'яса

Нині середня кількість споживання м’яса глобально зростає. Темпи зростання відрізняються від доходу і кількості населення. Цікаво, що в країнах з вищим рівнем доходу загальна кількість споживання цього продукту зменшується, з середнім – зростає, а у країнах з низьким рівнем – низьке cпоживання, проте стабільне.

На використання землі для вирощування харчових продуктів та лісового господарства припадає близько чверті світових викидів парникових газів. Це приблизно та ж кількість, як від електроенергії та опалення, і значно більше, ніж від усіх видів транспорту на планеті.

Виробництво продуктів тваринного походження, а особливо червоного м'яса, має високий карбоновий слід. Й несе за собою ще згубніший вплив на довкілля, адже впливає на викиди парникових газів, використання земель та втрату біорізноманіття.

Окрім того, на виробництво м'яса припадає 73% використання антибіотиків у світі. Й хоч антибіотики необхідні тваринам, але й у людей таке м'ясо формує стійкість до антибіотиків.

Рецепт дня: святкові млинці до Стрітення

Організація The EAT-Lancet Commission on Food, Planet, Health пропонує вживати більше фруктів, овочів, горіхів та бобових, та зменшити кількість споживання м'яса та молочки. Тип харчування, коли раціон людини в основному базується на рослинній їжі та інколи тваринній, має назву flexitarian diet.