Дієтологи розповіли як правильно харчуватися при виразці шлунка

Автор
512
Дієтологи розповіли як правильно харчуватися при виразці шлунка

При гострій стадії виразкової хвороби лікарі призначають "лікувальний стіл №1" за Певзнером або дієту з механічним і хімічним щадіння.

В багатьох пацієнтів це викликає страх, ступор та незгоду, розповіла гастроентеролог Еліна Хлівна.

Якщо людина до цього дотримувався принципи раціонального харчування їй буде простіше. Вона виключить зі свого раціону те, що "не можна". А ось харчовим космополітам і людям, які приймають їжу 2 рази в день куди складніше. Ось варіанти меню для таких людей.

Дієта для людей з виразковою хворобою

Сніданок на вибір:

Вівсянка \ рис на воді або молоці;

Відварна гречка з маслом;

Запіканка з нежирного сиру;

Паровий омлет з двох яєць та тостом;

Яйця з підсушеним білим хлібом.

Перекус на вибір:

Нежирний сир або йогурт без наповнювача;

Печене яблуко з медом;

Банан;

Сирники на пару;

Тост з варенням або медом.

Обід (2 страви на вибір):

Перетертий овочевий суп з сухариками;

Парові тюфтельки з вареними \ тушкованими овочами;

Картопляне пюре і парова котлета з овочами;

Суп з локшиною або слизовий рисовий суп;

Вареники зі сметаною;

Ледачі вареники з маслом.

Вечеря на вибір:

Картопляне пюре з відвареної рибою \ куркою;

Овочеве соте \ рагу з підсушеного білим хлібом;

Відварений рис плюс суфле з індички;

Запіканка з кабачків і відварна куряча грудка.

Перед сном:

Склянка молока.

Чи вимиває кава кальцій з організму

Протягом дня п'ємо:

Відвар шипшини \ неміцний чай \ ромашковий чай \ воду без газу, киселі, фруктові компоти, розбавлений морквяний, персиковий, грушевий соки.

Кожен під себе може видозмінити ці рекомендації, можна міняти місцями страви, головне 5-6 разове харчування невеликими порціями.