Як правильно харчуватися при коронавірусі: поради Уляни Супрун

Автор
648
Як правильно харчуватися при коронавірусі: поради Уляни Супрун

Уляна Супрун розповіла, як повинні харчуватися хворі на коронавірус.

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун відповіла на питання про харчування під час хвороби на коронавірус.

Поради по правильному харчуванню медик розмістила на своїй сторінці в Фейсбук.

Продукти і страви, які рекомендовані в разі застуди, грипу, і під час COVID-19

Овочевий суп або курячий бульйон, які можна просто пити і досить легко приготувати самостійно.

Прості вуглеводи - різні крупи або цільнозерновий хліб. Від них не болить живіт, а смак не дратує. Це важливо, адже під час хвороби часто нудить.

Імбир. Його також можна заливати окропом і робити з нього напій або додавати його в чай або їсти мариновані "пелюстки". Імбир допоможе врятуватися від нудоти.

Продукти з вітаміном С - перець чилі або просто паприка, ківі, полуниця, брюссельська капуста, брокколі або виноград. Якщо у Вас в морозилці є заморожені ягоди смородини - це теж відмінний варіант. Вони також містять багато вітаміну С.

Зелені овочі і бобові. Це зелень, брокколі, листова капуста, горошок. Вони містять про-вітамін А і багато магнію, фолату і знову ж вітаміну С.

Не уникайте білків. У разі хвороби вони дуже важливі через брак рухової активності. Джерела білка - це безліч бобових (сочевиця, нут, горох), м'ясо птиці, кисломолочний і твердий сир, яйця, риба, м'ясо тварин.

КТ збільшує ризик розвитку раку: Супрун про небезпеку «популярного» методу виявлення коронавірусу

Супрун зазначає, що ніякі добавки і вітаміни в таблетках не замінять повноцінний раціон, і саме їжа, яку ми їмо, повинна бути першоджерелом всіх корисних речовин.