Євробачення можуть перенести через коронавірус

Автор
Євробачення можуть перенести через коронавірус

Кажуть, Євробачення можуть перенести через коронавірус - чому це чергова новина з нічого.

На тлі загальної паніки навколо епідемії коронавируса (яка, до речі, теж була добре підігріта пресою), у ЗМІ з'явилася інформація про можливе перенесення пісенного конкурсу Євробачення-2020, який запланований в Роттердамі (Нідерланди) на 12-16 травня. Далі коротко про те, чому це чергова "новина" з нічого.

Приводом для розмов про те, чи може бути перенесений конкурс через епідемію, став відповідне безглузде питання блогерів до місцевих фахівців. Звісно, там відповіли, що за ситуацією стежать, і на випадок реальної загрози такого варіанту виключати не можна. Висновок? З таким же успіхом можна запитати медиків в Україні, чи може вірус досягти Києва, після чого заявити, що коронавірус може вразити киян (серйозно?!)

Перші ЗМІ послалися на фан-сторінку "Євробачення Україна" в Інстаграм. Ті, в свою чергу, на матеріал Wiwibloggs, в якому наведені наступні цитати нідерландського вірусолога:

"Варто розглядати і такий сценарій, згідно з яким Євробачення може й не відбутися. Але це залежить від того, як буде розвиватися коронавірус у найближчому майбутньому", - зазначив фахівець. А при цьому додав, що вважає перемогу над вірусом до моменту початку конкурсу також імовірною.

"Ми уважно стежимо за ситуацією і готові до всіх можливих ризиків і загроз. На підставі цього проводиться оцінка необхідності додаткових заходів. Проте в даний час занадто рано обговорювати можливі сценарії", - додав вірусолог.

Toyota зупиняє виробництво в Китаї через коронавирус

Таким чином ЗМІ зробили висновок з припущень вірусолога, при тому, що ні організатори конкурсу, ні місцева влада про можливе перенесення Євробачення поки розмов навіть не починали.