Українські аграрії відкрили інноваційний хаб

Автор
Українські аграрії відкрили інноваційний хаб

Інноваційний хаб займатиметься дослідженнями в галузях енергетичних технологій, енергоефективності, органічного землеробства.

Агроіндустріальний холдинг "Миронівський хлібопродукт" на базі свого підприємства Еко Енерджи створив Research & Innovation (R&I) Hub.

В МХП планують, що R&I Hub допоможе з розробкою новітніх рішень, які можна запровадити в бізнесі компанії. Серед ключових напрямів: дослідження та впровадження нових технологій в енергетиці, енергоефективності та енергозбереження, технології органічного землеробства для відродження родючості ґрунтів та пошук інноваційних рішень для моніторингу викидів СО2 та їхнього зменшення. Також хаб займатиметься пошуком та підтримкою інноваційних стартапів.

«R&I Hub об’єднав глибокий інженерний досвід, наукове лідерство та практичну спрямованість команди, до якої увійшли доктори та кандидати наук і провідні фахівці компанії. R&I Hub має на меті слугувати відкритою платформою для креативності та неупередженості поглядів, перевірки сміливих ідей та втілення інноваційного бачення у реальні бізнес-процеси компанії», - зазначив Олександр Домбровський, президент МХП Еко Енерджи, до структури якого увійшов хаб.

"Нафтогаз" подав уточнену оцінку збитків за експропрійовані активи в Криму

Серед нагальних планів новоствореного хабу: інтеграція біогазових об’єктів і технологій виробництва зеленого водню; проєктування та будівництво систем накопичення і збереження енергії; впровадження та використання систем штучного інтелекту та технологій Smart-grid для оптимізації управління енергетичними ресурсами компанії; створення сучасної лабораторії у сфері біоенергетики для глибокого дослідження та аналізу біомаси, органічних добрив та виробничих процесів.

У холдингу також нагадали, що у 2018-2019 роках в МХП реалізовували програму MHP Accelerator з пошуку, акселерації та інтеграції інноваційних технологій і розробок. У грудні 2019 року було введено в експлуатацію першу чергу біогазового комплексу «Біогаз Ладижин» із встановленою енергетичною потужністю 12 МВт. Також на підприємствах холдингу пілотують «віртуального енергетика» - розробку стартапу a-Gnostics, що використовує широкі можливості науки про дані (Data science) та машинного навчання (Machine learning) для оптимізації витрат на електроенергію промислових споживачів.

Уряд планує 200 тисяч нових робочих місць

«Завдяки цим та іншим проєктам у 2019 році МХП було визнано інноваційним лідером в галузі АПК. Таким чином, створення Research & Innovation Hub стане логічним продовженням інноваційної трансформації агроіндустріального холдингу», - підкреслили в пресслужбі.