Міністр економіки розповів, як працюватиме "інвестиційна няня"

Автор
Міністр економіки розповів, як працюватиме "інвестиційна няня"

За словами міністра, кожен проект затверджуватиметься Національною інвестиційною радою.

Проект "Інвестиційна няня" реалізовуватиметься на базі Офісу із залученню інвестицій UkraineInvest при Кабінеті міністрів, про що в ефірі одного з телеканалів заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

"Це буде на базі UkraineInvest, а також на базі Національної інвестиційної ради. Проект розроблятиметься або показуватиметься UkraineInvest, а потім його затверджуватиметься радою", - сказав він.

Міністр також додав, що крім "інвестиційної няні" і звільнення від сплати податку на прибуток учасників процесу приватизації держпідприємств, уряд пропонує інвесторам бонуси у вигляді прискореної амортизації, яка "дасть змогу швидше списувати вартість активів і інвестицій", а також міжнародний арбітраж для захисту своїх інтересів.

В Україні входить в обіг нова банкнота в 1000 гривень

Він звернув увагу, що звільнення від податку на прибуток стосуватиметься лише переможців конкурсів з приватизації держактивів.

"Ті, хто приватизують підприємства на суму 10 мільйонів або більше, отримають податкову пільгу на податок на прибуток на п'ять років", - заявив Милованов.

Як повідомлялося раніше, 22 січня під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів.

Гривню знизили до 24,52

"Ми підготували нову програму, яка називається Investment nanny ("інвестиційна няня"). Кожному інвестору, великої компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава вас захищатиме. У вас буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п'ятьма мовами і в форматі "24 на 7", цей менеджер буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема. У вас буде контакт з цим менеджером і не буде жодних проблем", - сказав Зеленський.

Крім того, президент України пообіцяв на п'ять років звільнити від сплати податку на прибуток тих інвесторів, які вкладуть в купівлю вітчизняних держпідприємств від 10 мільйонів доларів.

Довідка. Офіс із залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest створено постановою уряду в жовтні 2016 року. Офіс діє як постійно діючий дорадчий орган Кабінету Міністрів України для просування і підтримки прямих іноземних інвестицій і вдосконалення іміджу України як привабливої для інвестицій країни. Фахівці UkraineInvest координують дії органів виконавчої влади для розв‘язання проблемних питань, які виникають при інвестуванні в економіку України, а також при підготовці пропозицій щодо формування і реалізації інвестиційного потенціалу України, підтримки пріоритетних інвестиційних проектів, поліпшення інвестиційного клімату в Україні, забезпечення захисту прав інвесторів.