Залишиться соковитим та хрумким: як правильно зберігати кавун

Читати російською
Автор

Вдало обрана тара для зберігання збереже смак кавуна

Кавун освіжає та ідеально підходить для спекотних днів. Особливо, якщо виходить вибрати стиглу ягоду. Але не завжди є можливість з’їсти кавун одразу і тоді постає питання – як зберегти його свіжим довгий час.

Багато хто вважає, що зберігання кавуна в холодильнику — найкраще рішення, хоча це не завжди вдалий вибір. Холодильник охолоджує фрукти, але не продовжує термін їх зберігання. Тому в деяких ситуаціях краще вибрати інші умови для зберігання кавуна.

Як зберігати кавун, щоб він довго залишався свіжим

Кавун, що ще не дозрів, необхідно зберігати при кімнатній температурі, але вдалині від прямих сонячних променів. В таких умовах збережуться його поживні речовини й смак. Як зазначає City magazine, у приміщенні з помірною температурою або злегка кондиціонованим повітрям кавун збережеться до двох тижнів.

Якщо кавун вже розрізаний, ідеальним місцем для нього стане холодильник. Але в цьому випадку на термін зберігання вплине, в якій тарі зберігати ягоду.

Кавун недовго зберігається шматочками на тарілці. А от якщо накрити тару харчовою плівкою, або скласти шматочки в зіп-пакет, то термін зберігання ягоди без втрати смаку можна продовжити до 7-8 днів.

Але краще скласти порізані шматочки кавуна в скляний герметичний контейнер. Як зазначає The kitchn, у такій тарі часточки зберігаються протягом восьми повних днів. Плоди залишаються хрусткими, соковитими та не втрачають свій смак.

Раніше "Телеграф" ділився вдалим способом зберігання огірків. Завдяки йому плоди залишаються хрусткими до 20 днів.