Як зрозуміти, на скільки зарядів вистачить повербанка: просте пояснення

Читати російською
Автор

Від одного повербанка зазвичай можна зарядити не один гаджет

Кількість заряджань смартфона, які може забезпечити павербанк, залежить від його ємності та ємності пристрою, який потрібно підзарядити. Навіть найякісніший повербанк має певний ліміт за кількістю заряджань.

Важливо знати ємність обох гаджетів. Вона вимірюється в міліампер-годинах (мАг). Якщо мова про PowerBank на 10 000 мАг, то теоретично він має двічі зарядити смартфон з ємністю батареї 5000 мАг.

Однак потрібно врахувати втрату ефективності. Реальне заряджання не є ефективним на 100%. Зазвичай використовуваний коефіцієнт ефективності становить приблизно 0,85, враховуючи втрати енергії під час заряджання.

Як порахувати кількість зарядів

Щоб розрахувати приблизну кількість зарядів, можна скористатися такою формулою: Кількість зарядів=(Ємність PowerBank мАг ×0,85)/Ємність акумулятора пристрою мАг.

Для акумулятора на 10 000 мАг, який заряджає смартфон від акумулятора 4000 мАг: Кількість зарядів=(10,000×0,85)/4,000=2.125 Це означає, що павербанк може зарядити смартфон повністю приблизно 2 рази.

Цикли заряджання та термін служби

Термін служби павербанка зазвичай становить від 500 до 1000 циклів для високоякісних моделей. Це означає, що якщо ви заряджаєте свій павербанк один раз на день, він може працювати від 1,5 до 3 років залежно від використання та якості.

Раніше "Телеграф" розповідав, як обрати повербанк, який зможе зарядити не тільки телефон. Високоємнісні моделі можуть заряджати і ноутбуки.