Хитрі господарі зберігають яйця в холодильнику перевернутими: корисний лайфхак

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 вересня 2024, 18:28

Іноді деталі відіграють важливу роль

Свіжість яєць – важливий чинник не тільки для смаку страв, але й здоров’я. Згодом вони втрачають свої якості. Якщо ви купили більше яєць і турбуєтеся про їхню свіжість, спробуйте лайфхак з перевертанням яєць, яким ділиться Kobieta.

Навіщо перевертати яйця у холодильнику

Зазвичай яйця зберігають у холодильнику, тупим кінцем униз. Це пов’язано з тим, що в тупому кінці яйця знаходиться повітряна камера, яка запобігає здавлюванню вмісту. Однак є цікавий метод, який може допомогти довше зберегти яйця свіжими – перевертання яєць догори дном, тобто гострим кінцем донизу.

Суть методу полягає в тому, що при такому положенні вміст яйця менше контактує з повітряною камерою. Це запобігає попаданню зайвого повітря всередину яйця, уповільнює його старіння та знижує ризик виникнення бактерій. У результаті яйця можуть зберігатися довше, залишаючись свіжими та безпечними для вживання.

Також важливо пам’ятати, що яйця повинні зберігатися за постійної температури, найкраще – на середній полиці холодильника. Важливо уникати різких перепадів температури, які можуть прискорити псування продукту.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти прохолоду у холодильнику під час тривалих відключень електроенергії.