Твій телефон це може: як підвищити продуктивність гаджета на максимум

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 вересня 2024, 09:27

Є прості та складніші способи, змусити телефон працювати краще

У кожного телефона можливості обмежені. Проте частина людей навіть не знає про всі функції телефону з ОС Android.

Регулярне виконання певний дій та зміна деяких налаштувань дозволять власникам значно покращити роботу гаджета. Серед них є й ті, які вимагають використання параметрів розробника, однак і без цих кроків телефон почне працювати краще.

Очистити кеш і дані

Регулярно очищайте кешовані дані, щоб звільнити місце для зберігання та покращити продуктивність. Перейдіть до Налаштування > Пам’ять > Внутрішня пам’ять > Кешовані дані та натисніть "OK", щоб підтвердити видалення.

Видалення зайвого

Видаліть невикористовувані програми, які займають місце та працюють у фоновому режимі. Перейдіть у "Налаштування" > "Програми" > "Переглянути всі програми" та видаліть програми, які вам не потрібні.

Налаштування оптимізації

Увімкніть Параметри розробника, перейшовши в "Налаштування" > "Про телефон" і 7 разів натиснувши "Номер збірки". Потім перейдіть до параметрів розробника:

  • Установіть для параметра "Обмеження фонового процесу" значення "Не більше 4 процесів"
  • Вимкніть "Шкала анімації вікна", "Шкала анімації переходу" та "Шкала тривалості аніматора".

Налаштування екрана

Використовуйте темну тему, яка споживає менше заряду акумулятора та сприятлива для очей. Видаліть невикористовувані ярлики програм і віджети з головного екрана, щоб зменшити кількість безладу та покращити реакцію.

Оновити програмне забезпечення

Оновлюйте телефон до останньої версії Android. Відкрийте налаштування, знайдіть "Оновлення" та завантажте будь-які доступні оновлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, що при виборі повербанка важливо зрозуміти, на скільки разів його вистачить, щоб зарядити потрібні гаджети. Для визначення потрібної ємності повербанка є проста інструкція.