Будуть свіжими майже місяць: як зберегти банани жовтими і без темних плям (відео)

Читати російською
Автор

Банани ще довго будуть свіжими

Банани є досить популярними фруктами серед багатьох українців. Їх можна їсти просто так, як перекус, додавати до каш, готувати на основі них випічку та навіть робити кетчуп.

Однак цей продукт має суттєвий недолік — вже через кілька днів банан може покритися негарними чорними плямами та стати непридатним для споживання. Сьогодні ми хочемо поділитися лайфхаком, завдяки якому банани не чорнітимуть протягом 26 днів, а, можливо, навіть довше! Опублікували його на TikTok-сторінці "amycrosslegacy".

Як зберегти банан свіжим на довгий час

Так, дівчина на відео спершу відрізала від банана необхідну їй кількість, а решту банана залишила разом зі шкіркою. Далі вона розрізала банан на потрібні їй шматочки та поклала їх у банку, яку закрила металевою кришкою та відправила до холодильника.

Пройшло 26 днів, а нарізаний банан залишився свіжим. До того ж на ньому не з'явилося жодної чорної плями. Отже, цей метод зберігання бананів свіжими майже місяць виявився надзвичайно ефективним.

Дехто з користувачів мережі засумнівався у такому методі, зауваживши, що на бананах можуть накопичуватися шкідливі бактерії. Однак авторка відео запевнила, що все буде добре, якщо банан попередньо помити та зберігати запропонованим методом.

Раніше ми писали, як найкраще зберігати цибулю, щоб вона не гнила та не проростала. Овоч залишиться свіжим аж до весни.